Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Krapović sa Kunom: Crna Gora posvećena i jačanju saradnje sa partnerima

Krapović je naglasio da Crna Gora kao punopravna članica NATO ostaje dosljedna svom evroatlantskom kursu i aktivnom doprinosu Alijansi

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Fan Kunom, i tom prilikom je Krapović izrazio je zadovoljstvo partnerskim odnosima sa NR Kinom, koji se prije svega ogledaju u realizaciji investicionih projekata.

Krapović je naglasio da Crna Gora kao punopravna članica NATO ostaje dosljedna svom evroatlantskom kursu i aktivnom doprinosu Alijansi.

Informisao ga je da Crna Gora teži punopravnom članstvu u EU, te da je Vlada Crne Gore posvećena intenzivnom nastavku reformi i usklađena sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU. Krapović je naglasio da je Crna Gora, osim snažnoj saradnji sa saveznicima, posvećena i jačanju saradnje sa partnerima, te istakao važnost odnosa sa Kinom, kao značajnim akterom u međunarodnim odnosima.

Kun je čestitao Krapoviću na imenovanju za ministra odbrane i osvrnuo se na važnost bilateralne saradnje Crne Gore i Kine, posebno na polju ekonomije gdje imamo dugogodišnje iskustvo i niz uspješno realizovanih investicionih projekata. Naglasio je da među našim zemljama postoji potencijal za jačanje saradnje, na poljima od zajedničkog interesa uz uzajamno uvažavanje spoljno-političkih prioriteta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve