Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović na sastanku NATO ministara odbrane

''Poseban fokus biće na aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cilju daljeg unapređenja odvraćanja i odbrane. O situaciji u Ukrajini i modalitetima podrške biće riječi tokom sastanka Savjeta NATO – Ukrajina'', kazali su iz MO

Ministar odbrane Dragan Krapović učestvovaće na sastanku Sjevernoatlantskog savjeta u formatu ministara odbrane (NAC) koji će se 15. februara 2024. godine, održati u sjedištu NATO u Briselu.

“Kompleksnost aktuelnih bezbjednosnih prilika na globalnom planu ukazuje na važnost čvrste posvećenosti saveznica punoj implementaciji svih zadataka sa NATO agende, kako bi se procesi na transformaciji Alijanse realizovali predviđenom dinamikom”, kazali su tim povodom iz resora.

Ministri odbrane zemalja članica Alijanse, kako je navedeno u najavi događaja, će razmatrati ključne aktivnosti realizovane tokom protekle godine, planirane odlukama Samita u Viljnusu, a u susret Samitu koji će u julu biti održan u Vašingtonu, sa posebnim akcentom na kredibilno izdvajanje za odbranu.

“Poseban fokus biće na aktivnostima koje se kontinuirano sprovode u cilju daljeg unapređenja odvraćanja i odbrane. O situaciji u Ukrajini i modalitetima podrške biće riječi tokom sastanka Savjeta NATO – Ukrajina”, kazali su iz MO.

Ministar Krapović će, dodaju, nakon ministarskog sastanka u Briselu učestvovati i na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve