Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Krapović: Crna Gora najoštrije osuđuje agresiju Rusije na Ukrajinu

Krapović je iskazao zadovoljstvo današnjim susretom sa ambasadorom naglašavajući da Crna Gora, najoštrije osuđuje agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu kao nezavisnu i suverenu zemlju

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olehom Herasimenkom, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Krapović je iskazao zadovoljstvo današnjim susretom sa ambasadorom naglašavajući da Crna Gora, najoštrije osuđuje agresiju Ruske Federacije na Ukrajinu kao nezavisnu i suverenu zemlju.

“On je podsjetio da je Crna Gora, u koordinaciji sa evropskim partnerima i NATO saveznicima, pružila humanitarnu, finansijsku i vojnu pomoć Oružanim snagama Ukrajine, te da ćemo nastaviti sa pružanjem pomenute pomoći u skladu sa našim mogućnostima i na taj način nastaviti da podržavamo Ukrajinu u njenoj borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta. Ministar je naglasio i da smo u potpunosti uskladili spoljnu i bezbjednosnu politiku sa politikom EU kao i da smo implementirali sve pakete sankcija protiv Ruske Federacije”, ističe se u saopštenju.

Foto: MO
Foto: MO

Ambasador Herasimenko je čestitao ministru na preuzimanju odgovorne dužnosti i zahvalio se na nesebičnoj podršci i pomoći koju Crna Gora kontinuirano obezbjeđuje ukrajinskom narodu, kao i na izuzetno vrijednim donacijama Ministarstva odbrane Crne Gore u vidu vojne opreme za potrebe pripadnika Oružanih snaga Ukrajine.

“Sagovornici su se složili da je aktuelna kriza uzdrmala temelje ne samo evropske već i svjetske bezbjednosne strukture i još jednom ponovili važnost zajedničkog djelovanja i implementacije svih restriktivnih mjera koje je EU usvojila”, navodi se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i izaslanik odbrane Ukrajine koji na nerezidentnoj osnovi pokriva Crnu Goru, pukovnik Dmytro Malik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve