Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Kovačević: Jakšić Stojanović postavlja nove temelje obrazovnog sistema

Jedino suočavajući se sa realnošću našeg obrazovnog sistema, prema njenim riječima, budućnost se može graditi na novim, zdravim osnovama

Osim što prikazuju stvarno stanje u obrazovnom sistemu, rezultati ispita iz CSBH jezika i književnosti pokazatelj su da je Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, uspostavljanjem reda u ispitnom procesu, odlučno započela oporavak sistema, ocijenila je članica predsjedništva Mladih Evrope Kristina Kovačević.

“Dok su neki njeni prethodnici možda išli linijom manjeg otpora radi zadovoljenja uskopartijskih interesa, zavaravajući i sebe i druge u postojeće (ne)znanje, ministarka i njen resor čvrsto su zauzeli stav o značaju regularnosti ispita i profesionalnosti u radu”, navela je Kovačević u saopštenju za medije.

Jedino suočavajući se sa realnošću našeg obrazovnog sistema, prema njenim riječima, budućnost se može graditi na novim, zdravim osnovama.

“Ovakvim zahtjevnim odlukama koje su dovele do uvođenja reda u polaganje maturskog ispita, ministarka Jakšić Stojanović nastavlja započetu borbu za sređivanje oronulog obrazovnog sistema. Nakon započetih i planiranih rekonstrukcija obrazovnih ustanova, instalacije školske računarske opreme u vrijednosti od 6.3 miliona eura, podsticanja učenika i nastavnika, nabavke prevoznih vozila za učenike na sjeveru i unapređenja ekonomskih uslova za nastavnike, ispitna regularnost predstavlja samo početne temelje budućeg napretka”, istakla je Kovačević.

Ovogodišnji rezultati, smatra ona, ponovo pokazuju dugogodišnje “degradiranje obrazovanja”, međutim oni su i prilika da čitav obrazovni sistem okrene novi list i krene naprijed.

“Prihvatimo ovo danas kao istinu i realno stanje, kako bi sjutra na novim i zdravim osnovama sljedeće generacije bile progresivna budućnost crnogorskog obrazovanja”, zaključila je Kovačević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve