Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Konjević: U Srebrenici ljudi ubijani baš zato što su bili Bošnjaci

Kako je kazao, potpuno suočavanje sa prošlošću i sagledavanje svih njenih teških posljedica, te jasan i nedvosmislen odnos politici koja je dovela do ovog i mnogih drugih zločina, preduslov je trajnog i održivog mira i stabilnosti na ovim prostorima

Ministar odbrane Raško Konjević ocijenio je da se danas iznova i sa tugom podsjećamo genocida u Srebrenici koji je otpočeo na ovaj dan prije 27 godina i u kojem je stradalo preko osam hiljada bošnjačkih muškaraca i dječaka.

”Ubijeni su zato sto su bili Bošnjaci. Njihova imena bila su im “presude”. Nikad se ne ponovilo. Nevini su stradali u Srebrenici u užasnom ratu koji je vođen u ime velikodržavne ideologije, koja se i danas, nakon svih razornih posljedica koje je ostavila, želi obnoviti, negiranjem ili relativizovanjem svih zločina koji su u njeno ime počinjeni”, poručio je Konjević.

Kako je kazao, potpuno suočavanje sa prošlošću i sagledavanje svih njenih teških posljedica, te jasan i nedvosmislen odnos politici koja je dovela do ovog i mnogih drugih zločina, preduslov je trajnog i održivog mira i stabilnosti na ovim prostorima.

”Socijaldemokratska partija će uvijek podsjećati i upozoravati na genocid u Srebrenici, kako bismo kulturom sjećanja i civilizacijskog odnosa prema svim nevinim žrtvama poslali snažnu poruku da se zločin nikada više ne ponovi”, poručio je Konjević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
MUSTAFA
11.07.2022-14:21 14:21

Ko nas prestavlja po svijetu nije njegova bruka nego onog ko mu je urucijo medalju da te prestavlja!!!!!