Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Konatar: URA će glasati za sva četri kandidata za sudije Ustavnog suda, opozicija da učini isto

Izbor sudija Ustavnog suda naša je najveća obaveza i najvažniji državni interes u ovom trenutku, poručio je danas potredsjednik URE i šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatar

Izbor sudija Ustavnog suda naša je najveća obaveza i najvažniji državni interes u ovom trenutku, poručio je danas potredsjednik URE i šef poslaničkog kluba Crno na bijelo Miloš Konatar.

On je najavio da će URA i poslanički klub Crno na bijelo glasati za sva četri kandidata za sudije Ustavnog suda.

„Tragikomično zvuči kad iz redova opozicije predvođene DPS-om čujemo ocjenu da URI ne odgovara izbor sudija Ustavnog suda. Mi ćemo još jednom na primjeru pokazati (kao i u svim prethodnim situacijama) da smo odgovorni i glasaćemo za sve kandidate. Ja pozivam kolege iz opozicije da ovog puta pokažu odgovornost i glasaju za deblokadu Ustavnog suda, kao što će i URA. Ovo je još jedan test za njih – da li žele deblokadu institucija i nastavak evropskog puta Crne Gore i vidjećemo da li su spremni da glasaju za sudije. Očekujem da svi poslanici koji su za članstvo Crne Gore u EU glasaju za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda“, poručuje Konatar.

On je naveo i da nacionalno prebrojavanje kandidata “nije dobar put” za izbor sudija Ustavnog suda, dodajući da je “politika URE sve suprotno tome”.

„Moramo birati najbolje i što se tiče URE ne bi imali nikakav problem da sva četiri kandidata za sudije budu pripadnici nacionalnih manjina, ali ta pripadnost ne bi trebala biti uslov za izbor sudija US“, zaključio je Konatar u reagovanju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
20.01.2023-16:11 16:11

Bogu velikome svetosavskom vala, oće li se ponovo japuriti uvažena provesorica…