Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Konatar tvrdi da smo na pravom putu, jer su potošačke cijene za tri mjeseca porasle skoro 14 odsto!?

Potrošačke cijene su u periodu januar-mart ove godine, u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, u prosjeku bile više 13,9 odsto, navodi se u saopštenju Monstata

Poslanik  i potpredsjednik GP URA Miloš Konatar kazao je da, po podacima Monstata, Crna Gora ima negativnu stopu inflacije u martu.

Navodi da akcija ministra Gorana Đurovića i njegovog tima “Stop inflaciji” daje rezultate.

“Po Monstat u Crnoj Gori imamo negativnu stopu inflacije u martu. Odlične vijesti! Zbog akcije “Stop inflaciji” u Crnoj Gori zabilježen je pad cijena u grupama hrana i bezalkoholna pića tri odsto, ostala dobra i usluge 0,4 odsto i komunikacije i restorani i hoteli po 0,1 odsto”, napisao je Konatar u objavi na Twitter-u.

Dakle, kaže on, kada se radi odgovorno i pošteno – “rezultati su tu”.

“Idemo dalje, čeka nas još dosta posla”, naveo je u objavi.

Monstat je danas saopštio da su potrošačke cijene u martu, u odnosu na isti mjesec prošle godine, u prosjeku bile više 10,5 odsto. Potrošačke cijene su u periodu januar-mart ove godine, u poređenju sa istim prošlogodišnjim periodom, u prosjeku bile više 13,9 odsto, navodi se u saopštenju Monstata.

Konatar je samo uzeo jedan segment iz saopštenja Monstata koji ne daje stvarnu sliku stanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
13.04.2023-14:14 14:14

Umjesto da se ministar bavi ekonomskim razvojem on se bavi populizmom i reketiramjem trgovaca. Koliko je artikala ministar pojeftinio u svojem trgovinskom lancu, pitam za druga…