Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Kolašin: Unutarstranački izbori odraz spremnosti za unapređenje transparentnosti i demokratije koji je DPS-u omogućio povećanje broja članova

Na ovom događaju prisutnim članicama i članovima partije obratila se potpredsjednica DPS-a Aleksandra Vuković-Kuč, koje je ukazala na sam značaj ovog ciklusa neposrednih partijskih izbora koji je otpočeo u januaru, kada je jedna partija, po prvi put u istoriji političke kulture Crne Gore, omogućila članstvu da bira svoje rukovodstvo

Još jednom u nizu mini tribina, koja je sinoć održana u Kolašinu, nastavljeno je sa kampanjom za unutarpartijske lokalne izbore u Demokratskoj partiji socijalista.

“Na ovom događaju prisutnim članicama i članovima partije obratila se potpredsjednica DPS-a Aleksandra Vuković-Kuč, koje je ukazala na sam značaj ovog ciklusa neposrednih partijskih izbora koji je otpočeo u januaru, kada je jedna partija, po prvi put u istoriji političke kulture Crne Gore, omogućila članstvu da bira svoje rukovodstvo. Takođe, saopštila je da je upravo ovaj proces omogućio DPS-u da poveća broj članova na nivou Crne Gore i to za 3.000, i dodala da se taj broj svakog dana povećav”, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Kolašin.

Na tribini je u svojstvu kandidata za predsjednika Opštinskog odbora DPS Kolašin govorio Bojan Kuburović, koji se odmah na početku zahvalio svima koji su mu potpisima podrške omogućili kandidaturu te izrazio zadovoljstvo činjenicom da su svi unutar partije okupljeni oko zajedničkog cilja. On je pohvalio reformu partije koja se intenzivno sprovodi, dok je za aktuelne unutastranačke izbore rekao da predstavljaju odraz spremnosti i demonstraciju dobre inicijative za unapređenje transparentnosti i demokratije.

“Zahvaljujući ovim izborima animiran je naš Opštinski odbor, sproveden je proces revizije članstva, shodno čemu smo sagledali realno stanje, saslušali ideje naših članova i razgovarali o njihovim problemima”, kazao je Kuburović.

Posebno je istakao značaj mjesnih odobra koje je okarakterisao najvažnijom karikom u lancu i temeljom partijske organizacije.

“Važno je unaprijediti rad mjesnih odbora i učiniti ih efikasnijim. Potrebno je angažovanje i dinamičnije aktivnosti na sprovođenju partijske politike, ali potrebna nam je i blagovremena realizacija donosenih odluka najvećih ograna partije. Za još bolje funkcionisanje Izvršnog i Opštinskog odbora treba prilagoditi broj članova i biti transparentniji u radu. Savjetu mladih moramo omogućiti priliku da punim kapacitetom doprinosi našoj zajednici, jer je u mladim ljudima perspektiva i važno je da njihovu snagu prepoznamo i podržimo svim raspoloživim resursima i platformama koje će im poslužiti da šire svoje ideje”, saopštio je Kuburović.

Potencirao je da je neophodno da se u narednom periodu radi na kreiranju realno ostvarivih programskih obećanja uz pažljivu analizu najvažnijih potreba i očekivanja građana.

“Važno je imati permanentnu angažovanost na terenu uz kontinuiranu neposrednu komunikaciju sa članovima i simpatizerima, i graditi lične kontakte sa biračima, sa drugim partijama koje dijele naše vrijednosti, kao i sa svim drugim organizacijama, pokretima i udruženjima građana. Treba kreirati jasne, koherentne i privlačne političke poruke koje će u današnjem digitalnom dobu preko društvenih mreža i online platformi dosezati do široke publike”, kazao je Bojan Kuburović.

Na tribini je govorio i Vladan Bulatović koji je takođe kandidat za predsjednika Opštinskog odbora DPS Kolašin i koji je tom prilikom svim okupljenim članovima partije čestitao na, kako je ocijenio, karakternom stavu da ostanu na istom zadatom kursu očuvanja građanske, multinacionalne i antifašističke Crne Gore.

“Spreman sam da i u narednom periodu radim na daljem jačanju i poboljšanju kvaliteta naše partije. Prvi stub i vertikala mog programa je kultura sjećanja i visokog pijeteta prema svima koji su prije nas, svim svojim bićem, ugradili najveći dio sebe u našu zajedničku, jedinu kuću – našu Crnu Goru. Ne štedeći se, beskompromisno, znojem i svakim damarom svoga bića tu stoje i naši očevi, naše majke, kao stari i provjereni borci na vječnoj straži”, rekao je Bulatović.

Kao drugi svoj, kako je to slikovito opisao, noseći stub i konstruktivnu snagu DPS-a vidi povjerenje.

“Znam da je vjera svih nas kristalno jasna, te da se ni za jotu nijesmo pomjerili sa ideološkog i kulturološko-građanskog kursa naše partije i naše države. Vjerovali smo svim srcem i svom dušom da će građansko biće Crne Gore preživjeti. I jeste preživjelo sve tektonske potrese, političke i politikantske nepristojne ponude kojima su neki krenuli u susret. Ali oni koji imaju vjeru u kičmu i vječnost trajanja nijesu i nikada neće popustiti pred jeftinim udicama kojima se urušava ustavno-građansko biće naše domovine”, istakao je Bulatović.

Kao treću bitnu kariku budućeg rada DPS u Kolašinu naveo je jačanje vezivnog tkiva među svim članovima, simpatizerima i biračima partije.

“Povezaćemo se još bolje i kvalitetnije. U kontinuitetu ćemo ostvarivati kontakt sa našim sugrađanima kako bismo imali prave i provjerene informacije o problemima na osnovu kojih ćemo raditi na njihovom rješavanju. U periodu ove kampanje i iz komunikacije sa ljudima na terenu primjećujem izuzetan trend rasta povjerenja u našu partiju. Radujem se dobrim rezultatima na predstojećim izborima i uspješnom budućem radu svih nas zajedno”, zaključio je Vladan Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve