Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Knežević: Vukićević u PSSE saopštila naš partijski stav, Živković: Stavljajući potpis na sporazum Vi ste priznali Kosovo

''Dok god bude Ekrema Bajrovića, kao i drugih ljudi, uvijek ćemo glasati protiv članstva Kosova u Savjet Evrope, jer ja nikog nisam prevario, a jeste li vi razočarani mojim odgovorom, sigurno jeste'', naveo je Knežević

Poslanik Demokratske narodne partije Milan Knežević je reagujući na izjavu Danijela Živkovića, da je on poslao poslanicu Maju Vukićević da glasa protiv članstva Kosova u Savjet Evrope, rekao je da on nju nije poslao.

”Ona je izabrana za šeficu Delegacije u Parlamentarnoj Skupštini Savjeta Evrope, i ona je tamo saopštila naš partijski stav, koji je bio poznat Spajiću i parlamentarnoj većini. Nekad se zapitam koliko lamentirate nad ovim sporazumom, počinjem da mislim da ste ga vi poslali, a i Statut Nove srpske demokratije koliko znate svaki član”, rekao je on.

Knežević je naveo primjer građanina Ekrema Bajrovića kojem je, prema njegovim riječima, uništena kuća samo zato što nije htio da je proda, te da je već 17 mjeseci u zatvoru.

”Dok god bude Ekrema Bajrovića, kao i drugih ljudi, uvijek ćemo glasati protiv članstva Kosova u Savjet Evrope, jer ja nikog nisam prevario, a jeste li vi razočarani mojim odgovorom, sigurno jeste”, naveo je on.

Živković je rekao da poštuje stav Kneževića jer je principijelan, ali da on govori o sporazumu.

”Stavljajući potpis na sporazum vi ste priznali Kosovo. Razumijem da je teško to da objasnite vašim biračima, ali ja to govorim u kontekst priče Spajića koji kaže da se parlamentarna većina ponaša u skladu sa sporazumom. Jer ako ste se vi odrekli Kosova, NATO-a, Rusije i Srbije zbog potpredsjedničke fotelje, vi to treba da kažete i razumijem da vam nije lako, to je uradio i Mandić za predsjedničku fotelju u parlamentu. Mi vas znamo ko ste u političkom smislu, nama je samo čudno da zbog jedne fotelje ćuti. Vaša politička legitimacija pred građanima je izblijedjela”, smatra Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BigJohnson
06.04.2024-06:30 06:30

Oj lazavi PIPune sto izrade CrBstvo!