Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

Klub PES-a održao sastanak sa predstavnicima EU: Ohrabrujuće su poruke da je proces proširenja živ i da je na vrhu EU agende

Majkl Miler je naglasio da je sada vrijeme da Crna Gora iskoristi zamah politike proširenja EU i ubrza reforme povezane sa EU, naročito kroz ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava 23 i 24

Predsjednik kluba poslanika Pokreta Evropa sad, Miodrag Laković, poslanici Vasilije Čarapić i Jelena Nedović, sekretar kluba poslanika Milutin Butorović i saradnik Svetozar Vukićević, sastali su se danas sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Majklom Milerom i njegovim saradnicima.

Majkl Miler je naglasio da je sada vrijeme da Crna Gora iskoristi zamah politike proširenja EU i ubrza reforme povezane sa EU, naročito kroz ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava 23 i 24. Pozdravio je nedavno imenovanje nedostajućeg sudije Ustavnog suda putem širokog međupartijskog konsenzusa, za koji je rekao da treba da bude očuvan i proširen na preostala ključna pravosudna imenovanja i ostale reforme povezane sa EU.

Predsjednik kluba poslanika Miodrag Laković istakao je da se politika Pokreta Evropa sad bazira na EU integracijama, ekonomskom prosperitetu i vladavini prava. Ohrabrujuće su poruke da su je proces proširenja živ i da je na vrhu EU agende, te da EU spremna da integriše Crnu Goru i ostale zemlje Zapadnog Balkana u jedinstveno unutrašnje tržište i prije dobijanja statusa članstva.

Laković je istakao da su u Pokretu Evropa sad svjesni nedostataka u administraciji, ali da smo spremni da osnažimo institucije kako bi mogli da ubrzamo naš evropski put. S obzirom na to da najveći broj građana ali i političkih partija podržava evropske integracije, zalagaćemo se da postignemo što širi konsenzus kada su u pitanju važne odluke u Parlamentu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve