Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Jovanović: PES i NSD dokazali da su cijelo vrijeme radili protiv interesa građana Budve

Dodaju i kako su pokret Evropa sad i Nova srpska demokratija dokazali da su cijelo vrijeme radili protiv interesa građana Budve, jer su opstruirali proces preuzimanja luke od strane Opštine Budva, iako je zaključen sporazum tim povodom na koji je prethodna Vlada dala saglasnost

Iz liste “Budva naš grad”, čiji je lider Nikola Jovanović blizak saradnik uhapšenog funkcionera NSD Mila Božpvić, poručili su kako je današnja odluka Vlade o Luci Budva “jeftini marketinški trik i dokaz najbrutalnije funkcionerske kampanje i zloupotrebe institucija u političke svrhe po matrici Demokratske partije socijalista”.

“Ovo je posebno problematično jer se novcem građana Crne Gore plaća ustupanje prostora koji pripada drżavi Crnoj Gori. Postavljamo javno pitanje Vladi Crne Gore da li im je poznato da je Morsko dobro obavijestilo trenutnog zakupca još u januaru 2023. godine da nemaju pravni osnov zakupa i da nezakonito upravlja prostorom luke, pa samim tim i nezakonito vrši naplatu vezova ubirajući milionske prihode”, dodaju oni.

Specijalno državno tužilaštvo će, smatraju oni, i ovim povodom imati pune ruke posla sa Morskim dobrom.

Kako se u međuvremenu desilo da se “odjednom sve ozakoni”, kako su kazali, pitanje je za nadležne državne organe, “u prvom redu Specijalno drżavno tužilaštvo, koje će izleda i po ovom postupanju Morskog dobra imati pune ruke posla”.

“Sa činom davanja saglasnosti na potpisivanje Sporazuma o predaji državine Luke Budva, Vlada Crne Gore je abolirala prethodnog zakupca i političkom odlukom im ozakonila sav prihod koji su decenijama ubirali iako nisu imali zaključen ugovor sa Morskim dobrom. Time je Vlada faktički odustala od svih tužbi povrata milionskih iznosa novca od zakupca i omogućila im da zadrže sve prihode, zbog čega će neko vrlo brzo morati da odgovara za prouzrokovanu štetu i zloupotrebu službenog položaja na organizovan i unaprijed sračunat način”, naglasili su oni.

Dodaju i kako su pokret Evropa sad i Nova srpska demokratija dokazali da su cijelo vrijeme radili protiv interesa građana Budve, jer su opstruirali proces preuzimanja luke od strane Opštine Budva, iako je zaključen sporazum tim povodom na koji je prethodna Vlada dala saglasnost.

“Maske su konačno pale i svima u Budvi je jasno da je na sceni pokušaj da se Budva i njeni resursi stave pod političku šapu centralnih organa i u narednom periodu ustupe nekom pojedincu koji je blizak vlastima, čime ce luka ponovo završiti u privatnim rukama. Na svu sreću, građani Budve se ne mogu izmanipulisati ovim jeftinim predizbornim trikovima kojima se potcjenjuje zdrav razum i logika, a jasan odgovor na sve će dobiti 26. maja, kada će ih gradjani Budve poslati u opoziciju”, zaključili su oni.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve