Srijeda, 29 Maja, 2024
Rubrika:

Ivanović sa ambasadorom Maroka: Treba intenzivirati bilateralne kontakte, sa ciljem jačanja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Obostrano je ocijenjeno da Crna Gora i Maroko, kao mediteranske zemlje koje razvijaju odnose u duhu prijateljstva, razumijevanja i otvorenosti, treba da intenziviraju bilateralne kontakte, sa ciljem jačanja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa

Ministar vanjskih poslova dr Filip Ivanović sastao se danas sa ambasadorom Maroka u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi Mohamedom Aminom Belhažom.

Obostrano je ocijenjeno da Crna Gora i Maroko, kao mediteranske zemlje koje razvijaju odnose u duhu prijateljstva, razumijevanja i otvorenosti, treba da intenziviraju bilateralne kontakte, sa ciljem jačanja saradnje u oblastima od zajedničkog interesa.

Ukazano je na brojne potencijale na polju ekonomije, energetike i turizma i novih tehnologija, a sagovornici su istakli i važnost saradnje u multilateralnim okvirima. Na toj liniji, iskazana je podrška Maroka kandidaturi Crne Gore za nestalnu članicu Savjeta bezbjednosti za period 2026-2027. godine.

Tokom sastanka je naglašena važnost jačanja političkog dijaloga i realizacije posjeta na visokom nivou, koje će dati dodatan podsticaj daljem razvoju bilateralne saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve