Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ivanović: Ne vjerujem da se kriza na lokalnom može preliti na državni nivo

Kao što znate i te prekomponovane snage su posljednjih dana davale vrlo jasne izjave da poštuju koalicijalne sporazume i da ne planiraju da prave bilo kakve opstrukcije u radu lokalnih samouprava, kazao je Ivanović.

Da se kriza na lokalnom nivou ne može preliti na državni poručio je za TVCG ministar vanjskih poslova Filip Ivanović.

Šef crnogorske diplomatije je u zvaničnoj posjeti Ljubljani, a da je politička stabilnost preduslov za evropski put poručili su i slovenački zvaničnici.

“Ne vjerujem da se bilo kakva kriza ili prekompozicija na lokalnom nivou može preliti na državni nivo. I vjerujem da se na lokalnom nivou radi upravo o onome što sam rekao o prekompoziciji, nekoj manjoj unutrašnjoj određenih snaga. Kao što znate i te prekomponovane snage su posljednjih dana davale vrlo jasne izjave da poštuju koalicijalne sporazume i da ne planiraju da prave bilo kakve opstrukcije u radu lokalnih samouprava”, kazao je Ivanović.

Kako je dodao, misli da se pred svakim nalazi velika odgovornost, ali i velika šansa.

“Dakle, ukoliko ispunimo i iskoristimo tu šansu ove godine, onda smo i zadovoljili svoju odgovornost, a ukoliko uradimo nešto da prokockamo tu šansu, onda će i ta odgovornost biti veća, ne samo pred našim partnerima nego još važnije pred ovih 80% građana u Crnoj Gori koji podržavaju evropske integracije”, naglasio je Ivanović.

Ministarka vanjskih poslova Slovenije Tanja Fajon, ističe da će IBAR u junu donijeti novi izvještaj.

“Ja vjerujem da će biti pozitivan barem po onome što radi Crna Gora. Nova vlast ima ambiciozan evropski put, put reformi i to što obećava, upućuje da nije samo spremna za zatvaranje poglavlja u ovoj godini, barem 10, nego je i spremna za dolazak u Europsku uniju do 2030. godine, što je neka godišnjica u kojoj svi razgovaramo”, istakla je Fajon.

Izvorrtcg.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve