Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Injac-Sagarc: Primjenom znanja i iskustava iz Austrije ubrzati razvoj Podgoric

Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i Karl Miler, ambasador Austrije u Crnoj Gori, gradonačelnica je predstavila planove razvoja Podgorice, a u čijem ostvarivanju može pomoći saradnja sa međunarodnim stručnjacima i primjena dobrih praksi

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa delegacijom austrijske pokrajine Burgenland na čelu sa Kristijanom Sagarcom, poslanikom Evropskog parlamenta. Tokom sastanka, kojem je prisustvovao i Karl Miler, ambasador Austrije u Crnoj Gori, gradonačelnica je predstavila planove razvoja Podgorice, a u čijem ostvarivanju može pomoći saradnja sa međunarodnim stručnjacima i primjena dobrih praksi.

“Od izuzetnog značaja je da iskoristimo ostvarene kontakte, znanje i iskustvo, kako bismo stavili u funkciju sve potencijale grada i time, sa nivou lokalne samouprave dali doprinos EU integracijama. Cijeneći primjere dobre prakse, izražavam zadovoljstvo što smo u prilici da razgovaramo o projektima koji mogu unaprijediti funkcionisanje Glavnog grada, a samim tim i pobošljati uslove života građanki i građana Podgorice”, kazala je Injac.

Sagarc je, kako je saopštila gradska uprava, tokom sastanka predložio potpisivanje sporazuma koji bi definisao oblasti saradnje i ponudio ekspertsku pomoć, posebno naglašavajući iskustvo u korišćenju strukturnih fondova EU.

Iz Glavnog grada navode da jedna od tema bila je i unapređenje rada gradskih službi kroz organizovanje razmjena i obuka sa kolegama iz Austrije.

Gradonačelnica Injac, dodaju, ukazala je na potrebu ravnomjernog razvoja urbanih i ruralnih gradskih sredina čemu može doprinijeti iskustvo gradova čiji predstavnici su članovi delegacije koja je bila u posjeti Glavnom gradu.

Sastanku je prisustvovala predsjednica Skupštine Glavnog grada dr Jelena Borovinić Bojović i zamjenici gradonačelnice Luka Rakčević i Danilo Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
08.07.2023-11:31 11:31

…oce li ova garnitura išto raditi ,osim onih planiranih 7.crkava i raznih prijema ,putovanja i obecanja podrske iz inostranstva /neznamo kakva podrska PG od toliko stranih zvanicnika ,sa iskustvom drugih ZA ŠTO…/Dajte radite da ispravite ONO za što ste kritikovali prethodnike…
dje su planovi. za vrtice osn.,skole ,gimnaziju….pričali ste da cete da OBNOVITE PG !?…pocnite tu “obnovu”…!