Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Inicijativa za smjenu velikospskog provokatora u subotu dostavljena odborničkim klubovima: PES, Demokrate, Ura i SNP još ćute o Vranešu

Iz odborničkog kluba DPS-BS smatraju da je ovo prava prilika da navedene partije na konkretnom primjeru dokažu da su za multietnički sklad i poštovanje evropskih standarda. Iako je prošlo već nekoliko dana od slanja pisane inicijative i predloga za potpisivanje od strane odborničkih klubova PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a, još ni jedan odbornički klub nije poslao odgovor na pisanu inicijativu

Pisana inicijativa odborničkog kluba DPS -BS za smjenu velikosrpskog predizbornog egzibicioniste Daria Vraneša predsjednika Opštine Pljevlja dostavljena je još u subotu odborničkim klubovima PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a, koje sebe smatraju političkim subjektima građanske orjentacije.

Iz odborničkog kluba DPS-BS smatraju da je ovo prava prilika da navedene partije na konkretnom primjeru dokažu da su za multietnički sklad i poštovanje evropskih standarda. Iako je prošlo već nekoliko dana od slanja pisane inicijative i predloga za potpisivanje od strane odborničkih klubova PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a, još ni jedan odbornički klub nije poslao odgovor na pisanu inicijativu.

Podjsetimo, ekstremsitički relikti velikosrpske politike iz Nove srpske demokratije Vraneš, pokušavao je javnim egzibicionizmom i provokacijama da skrene pažnju na sebe i svoju partiju koja rapidno propada na političkoj sceni.

Vraneš je prije nekoliko dana izazvao buru u javnosti nakon što je ulazeći u zonu krivične odgovornosti naredio da se na sve opštinske službe u Pljevljima stavi srpska trobojka, takozvana ”mahmudovica”. Odgovarajući na reakcije javnosti, mentalno zapušteni provokator Vraneš je u izjavi za medij formiran 90-ih od strane srpskog KOS-a  rekao da ćemo morati da se navikavamo na svetosavsku Crnu Goru.

Iz odborničkog kluba DPS-BS očekuju skori odgovor na njihovo izjašnjenje, ali s obzirom da su prethodnog dana odbornički klubovi PES-a, Demokrata, Ure i SNP-a glasali za skupštinske odbore,smatraju da teško mogu očekivati pozitivan odgovor. Ipak odbijanje inicijative bi svakako moglo imati uticaj na njihove glasače, da spoznaju pravu političku orjentaciju partija za koje su do sad glasali.

Po skupštinskom poslovniku da bi zahtjev bio obavezujući za rukovodstvo Skupštine opštine Pljevlja potrebni su potpisi 13 odbornika, a koalicija DPS-BS ima samo devet.

Po poslovniku o radu skupštine u slučaju podnošenja zahtjeva za smjenu predsjednika opštine od strane 13 poslanika, Jovana Tošić predsjednica Skupštine opštine je dužna da zakaže vanrednu sjednicu Skupštine opštine Pljevlja u roku od 15 dana od dana podnošenja inicijative.

U slučaju da to predsjednica Skupštine opštine Pljevlja ne učini u predviđenom roku, vanrednu sjednicu zakazuje podnosilac inicijative, a vanrednom sjednicom skupštine predsjedava lice koje odredi podnosilac inicijative.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Damjanović
06.06.2023-21:06 21:06

Bas ima srpsko ime, sram da ga bude, trobojka mu je u srcu, koju je uveo kralj Nikola krajem19 vijeka a u Srbiji Mahmut drugi 1835, rado bi on stavio srbijansku zastavu ali ne smije, indoktrinirani četnik Svetosavskom sektom i srpstvom!

Kardinal
07.06.2023-07:00 07:00
Reply to  Damjanović

Nikola je uveo kao Dvorsku zastavu, a ne državnu! Zastava za “kuću upotrebu”, upotrebu dvora!