Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Inicijativa za podizanje dva spomenika na Cetinju: U znak sjećanja na bitku na Košćelama i u čast 49 narodnih heroja

Navodi se da je Milatović istakao da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa Nikolom Đuraškovićem gradonačelnikom Prijestonice Cetinje, potpredsjednikom SUBNOR-a Crne Gore Stevanom Radunovićem i predsjednikom UBNOR-a Cetinja Borislavom Pravilovićem, saopšteno je iz Kabineta Milatovića.

“Povod sastanka bila je inicijativa za podizanjem spomenika u znak sjećanja na bitku na Košćelama i spomenika u čast 49 narodnih heroja sa Cetinja”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Milatović istakao da antifašizam i tekovine narodnooslobodilačke borbe predstavljaju jedne od najvažnijih temelja našeg društva.

“Ukazao je i na važnost njegovanja sjećanja na ljude koji su svojim životnim djelima i podvizima oblikovali crnogorsku istoriju. Sagovornici su se složili da podizanje navedenih spomenika predstavlja jasan iskaz prema slobodarskoj tradiciji Crne Gore i Cetinja i nepogrješiv vrijednosni orjentir generacijama koje dolaze”, ističe se u saopštenju.

Milatović je pružio punu podršku predloženoj inicijativi i iskazao spremnost da, kao predsjednik države i Senata Prijestonice, doprinese njenoj realizaciji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
svjedok
05.03.2024-15:13 15:13

Treba prefarbat patnju, siromaštvo, svakodnevni strah sa kojim se živi u Cetinju, progone, ubijanje, rašćerivanje Crnogoraca i Crnogorki sa Cetinja, Treba prefarbati fašistički teror koji su Bujo i Milatović donijeli građanima Cetinja. SUBNOR I UBNOR, za šaku eura, su tu da farbanje bude uvjerljivije.
SRAM VE BILO SVE SKUPA! VIDIMO SE U ČETVRTAK, CNROGORSKI ZLOTVORI, KAD ĆEMO SE OKUPIT DA POZDRAVIMO FAŠISTIČKOG FIRERA A.mANDIĆA, KOJEG JAKOV MILATOVIĆ USTOLIĆI U SKUPŠTINU, DA ZAJEDNO BOLJE DOKUSURE CRNU GORU!

COG-CRNOGORSKA OSLOBODILAČKA GERILA
06.03.2024-00:07 00:07

Prvo nam nametne četničkog vojvodu kao predśednika skupštine a onda izigrava antifašistu. Bujo glasovima umivenih i svježeobrijanih četnika vlada Cetinjem, a ovamo izigrava antifašistu. Isti ste mogli bi se celivati preo badnjaka..