Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Iković: Obezbijediti novčanu nadoknadu za predstavnike mjesnih zajednica

U tom slučaju bi, kako je kazao, sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica opštine Danilovgrad na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je, prema njegovim riječima, manje od 10 odsto nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa

Lice koje zastupa mjesnu zajednicu moglo bi da ima primanja za svoj dnevni četvoročasovni rad, a nadoknada bi mogla da bude u visni odborničke isplate ili u visini polovine minimalne zarade u Crnoj Gori, kazao je odbornik pokreta Preokret u Danilovgradu Vuk Iković.

U tom slučaju bi, kako je kazao, sredstva za nadoknadu predstavnika mjesnih zajednica opštine Danilovgrad na godišnjem nivou iznosila oko 50.000 eura što je, prema njegovim riječima, manje od 10 odsto nadoknada koje Opština prihoduje od korišćenja prirodnih resursa.

”Ovo znači da je ovo više nego izvodljivo”, kazao je Iković.

On je takođe inicirao da Opština uvede mjesečnu elektronsku karta koja će važiti kod svakog prevoznika na relaciji Danilovgrad – Podgorica kao i da posljednji polasci iz Podgorice za Danilovgrad i obrnuto budu u 24 sata.

Iković je dodao da pomenuto treba uraditi izmjenama Odluke o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika.

”Jedan od trenutno najvećih komunalnih problema u opštini Danilovgrad jesu atmosferski kanali za koje ne postoji urađena evidencija. Njihovo neodržavanje, nesavjesno zatvaranje i nestručno odobravanje gradnje uzrokuje sve veće poplave i štete i sve veći broj poziva građana ka komunalnoj inspekciji i komunalnim službama Opštine. Ovo je samo jedan od razloga zašto Odluka o komunalnom redu mora biti što prije izmijenjena kako bi rad komunalne inspekcije bio opravdan, a kvalitet života bolji”, naveo je.

Iković je istakao da je potrebno osnovati sportsko-rekreativni kajak klub koji bi bio u vlasništvu Opštine, a za koji je, kako navodi, Preoret već obezbijedio potrebnu kajak opremu.

”Danilovgrad ima izvrsne potenijale za ovakav klub i treba u tom pravcu promovisati i koristiti svoje vode. Kajak klub bi se koristio za organizovanje rekreativnih tura, izleta u prirodi, oporavak rijeke Zete, pecanje kao i sportska takmičenja na vodi. Donošenjem novih i dopunom postojećih odluka će se unaprijediti rad. Opštine Danilovgrad i kvalitet života njenih građana, zato je potrebno krenuti što prije u njihovu realizaciju”, rekao je Iković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve