Subota, 27 Jula, 2024
Rubrika:

Ibrahimović na sastanku sa Kupkom i Hrebičkovom: Crna Gora i ostale zemlje ZB da što prije postanu dio Evropske Unije

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predsjednici DPS-a i SD-a, Danijel Živković i Damir Šehović, razgovarano je o odnosima dvije države, trenutnoj političkoj situaciji i procesu pristupanja Crne Gore u Evropsku Uniju

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ministrom saobraćaja Češke Martinom Kupkom i ambasadorkom Republike Češke u Crnoj Gori Janinom Hrebičkovom, saopšteno je iz te partije.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i predsjednici DPS-a i SD-a, Danijel Živković i Damir Šehović, razgovarano je o odnosima dvije države, trenutnoj političkoj situaciji i procesu pristupanja Crne Gore u Evropsku Uniju.

“Evropska agenda u samom je vrhu političkog djelovanja Bošnjačke stranke. Na taj način, jasno pokazujemo težnju da želimo da Crna Gora nastavi svoj reformski put, kako bi i Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana što prije postale integralni dio Evropske Unije, a BS kao članica EPP-a daje snažan doprinos procesu evropskih integracija”, kazao je Ibrahimović.

Na sastanku je bilo riječi i o infrastrukturnim projektima i investicijama, a predsjednik Ibrahimović je poseban akcenat stavio na unaprjeđenje željezničkog sistema i putne infrastrukture za razvoj opština na sjeveru Crne Gore.

Ministar saobraćaja Martin Kupka je kazao da je Češka zainteresovana da unaprijedi željeznički sistem Crne Gore i da Vlada te zemlje može mnogo da ponudi kao tehnološki veoma napredan partner.

Na sastanku je zaključeno da su odnosi dvije zemlje dobri i da postoji prostor za dalje unaprjeđenje saradnje, kao i da je neupitna podrška evropskoj integraciji Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve