Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Ibrahimović: Današnji datum simbolizuje borbu za državu i protiv fašizma  

Naša obaveza, po njegovim riječima, je da nastavimo da čuvamo i razvijamo poruku antifašizma

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i potpredsjednik Vlade mr Ervin Ibrahimović čestitao je svim građanima 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

“Uvažene građanke i građani Crne Gore u Crnoj Gori i dijaspori, Čestitam vam 13. jul, Dan državnosti i jedan od najznačajnijih dana u istoriji Crne Gore. Današnji datum snažno simbolizuje borbu za državu i borbu protiv fašizma. Kao društvo, imamo posebnu obavezu kada je u pitanju 13.jul 1941. godine, jer su tada svi narodi, bez obzira na vjersku pripadnost, krenuli u oslobodilački pokret i ujedinjeni započeli borbu protiv fašizma, što je bio svojevrstan politički i vojni podvig na evropskom tlu. Zbog mladih, ali i njihove budućnosti, moramo čuvati tekovine 13. jula”, naveo je Ibrahimović u čestitci.

Dugujemo, kaže, veliku zahvalnost našim precima,

“Za ispravne odluke, bez kojih ne bismo uživali u današnjoj slobodi, a kojima su zadivili svijet, podstičući i druge da se suprostave totalitarnoj ideologiji koja je prijetila da ga pokori. Važno je da pomenemo i podsjetimo se da je bošnjački narod u Crnoj Gori bio značajan dio tekovine antifašističkog narodnog ustanka, dajući nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora”, dodao je Ibrahimović.

Naša obaveza, po njegovim riječima, je da nastavimo da čuvamo i razvijamo poruku antifašizma.

“I da jačamo zajedništvo i multietnički sklad i da zajednički radimo na unaprijeđenju uslova života svih naših sugrađana. U to ime, još jednom, građankama i građanima Crne Gore čestitam 13. jul, Dan državnosti Crne Gore”, poručio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve