Subota, 21 Septembra, 2024
Rubrika:

I Novska lista uskraćuje podršku Spajiću ako Zenkin glas bude presudan

Poslanik i lider Novske liste Jovan Subotić uskratiće podršku za formiranje Vlade mandataru Milojku Spajiću ukoliko glas predsjednika Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmeda Zenke bude odlučujući 41

Poslanik i lider Novske liste Jovan Subotić uskratiće podršku za formiranje Vlade mandataru Milojku Spajiću ukoliko glas predsjednika Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmeda Zenke bude odlučujući 41, objavio je portal Adria.

Novska lista je na parlamentarnim izborima nastupila u koaliciji sa Pokretom Evropa sad.

Pripao im je jedan mandat i u poslaničkoj klupi našao se upravo Subotić.

No, sudeći po poruci na Vajberu, koju je uputio kolegama, Subotić očigledno ne želi da učestvuje u stvaranju parlamentarne većine sa poslanicima koji su bili na listi koalicije Zajedno, okupljene oko Demokratske partije socijalista.

“Drage kolege, želim kratko da vas obavijestim o jako važnoj stvari, a to je da sam juče saopštio gospodinu Spajiću da ne možemo i nećemo podržati eventualni predlog Vlade kojoj će presudni glas dati poslanik Zenka. Rekao sam mu da mora da nađe dodatnu podršku”, naveo je Subotić.

Podsjećamo, lider Demokrata Aleksa Bečić kazao je, prije dva dana, da odlučujući glas ne može doći sa liste koju je predvodio DPS, bez obzira na tehničku odluku ko će biti u kom klubu poslanika. Predsjedništvo Demokratske Crne Gore je, dan kasnije, potvrdilo tu odluku.

Podsjećamo, Zenkina DUA je na izborima 11. juna bila na listi Zajedno. Međutim, početkom ove sedmice Albanski forum i Demokratska unija Albanaca saopštili su da su formirali zajednički klub poslanika.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
08.10.2023-16:10 16:10

TRBINJCI, BILEĆANI, NEVESINJCI, I OSTALI HERCEGOVCI, SU POČELI JAVNO I GLASNO DA MARŠIRAJU NA CRNOGORCE I CRNOGORKE, NA CRNU GORU! NAPRIJED SRPSKA SILO, VADITE ORUŽJE IZ POTAJE!