Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

HGI: Spremni smo da potpišemo sporazum i podržimo manjinsku vladu

Iz Hrvatske građanske inicijative su saopštili da iskazuju zadovoljstvo jučerašnjim sastankom između mandatara Dritana Abazovića i predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, te su spremni da potpišu Sporazum

Iz Hrvatske građanske inicijative su saopštili da iskazuju zadovoljstvo jučerašnjim sastankom između mandatara Dritana Abazovića i predsjednika HGI Adrijana Vuksanovića, te su spremni da potpišu Sporazum.

“Posebno pozdravljamo izraženu želju Abazovića da budemo dio 43. Vlade Crne Gore, zajedno s političkim predstavnicima drugih manje brojnih naroda. Hrvatska građanska inicijativa je od samog početka isticala značaj buduće manjinske Vlade, a s vlastitih pozicija i sada daje doprinos njenoj realizaciji”, navode u saopštenju.

Smatraju da je ona izraz odgovornosti prema Crnoj Gori i njenoj budućnosti.

“U tome posebnu ulogu igraju manjinska prava i njihova društvena i politička zastupljenost. Drago nam je što je misija i zalaganje Hrvatske građanske inicijative, kako za afirmaciju posebnosti manjina i multikulturalizma tako i za prosperitetniju i građansku Crnu Goru, prepoznata ne samo u Zagrebu i na drugim međunarodnim adresama, već i od političkih struktura u Podgorici. Nastavićemo jačanje prijateljskih odnosa Crne Gore i Republike Hrvatske i doprinositi pozitivnom imidžu naše države pred svijetom sprovodeći agendu u integracionom EU procesu.

Iskazujemo spremnost, na osnovu razgovora s mandatarom Abazovićem, za potpisivanjem Sporazuma, kako bi i na taj način podržali novu Vladu Crne Gore i njen rad”, navode u saopštenju.

Podsjetimo da je juče mandatar Abazović saopštio da očekuju podršku još nekih subjekata, iako nemaju predstavnika u Parlamentu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve