Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

GP Nova ljevica: Neophodno jedinstvo crnogorskog naroda, svi da se okupimo oko CPC i pružimo joj podršku

''Građanski pokret Nova ljevica će kao i do sada pružati punu podršku Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i boriti se da Crnogorska pravoslavna crkva dobije mjesto koje joj pripada''

Predstavnici Građanskog pokreta Nova ljevica se u Episkopskom dvoru u Nikšiću sastali i razgovarali sa Episkopom ostroško – nikšićkim, vladikom Borisom Bojovićem i Protojerejom stavroforom Draganom Pavlovićem.

“Građanski pokret Nova ljevica zahtijeva da se svim građanima Crne Gore omogući da imaju ista prava i slobode zagarantovana Ustavom Crne Gore i da im se u skladu sa tim omogući da praktikuju svoja vjerska ubjeđenja bez bilo kakve diskriminacije. Smatramo da su u ovom trenutku Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vjernicima ugrožena elementarna ljudska prava jer svoja vjerska prava ne mogu slobodno ostvarivati u hramovima i manastirima koje su pravili naši preci i koji su u vlasništvu države Crne Gore”, saopšteno je sa sastanka kojem su u ime GP Nova ljevica prisustvovali Saša MijovićVeselin Mihailović i Ratko Tošković.

Smatraju da je, više nego ikada, neophodno jedinstvo crnogorskog naroda, da se, kako dodaju, svi okupimo oko Crnogorske pravoslavne crkve, “da joj pružimo podršku i da su svi politički i društveni činioci u obavezi da svoje lične i partijske interese podrede državi Crnoj Gori, dobrobiti njenih građana i interesima države Crne Gore”.

“Građanski pokret Nova ljevica će kao i do sada pružati punu podršku Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi i boriti se da Crnogorska pravoslavna crkva dobije mjesto koje joj pripada”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve