Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Gorčević: Odlučni da u zadatim rokovima isporučimo rezultate koje smo postavili sa partnerima iz EK

Gorčević je zahvalila na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci Austrije evropskoj integraciji Crne Gore

Crna Gora je u kratkom vremenskom periodu ostvarila značajne pomake na evropskom putu. To je pokazatelj da imate političku volju i kapacitete da u kratkom vremenskom periodu ispunite sve obaveze iz evropske agende i postanete sljedeća članica EU, poručili su austrijska savezna ministarka za EU i Ustav Karoline Edštadler i austrijski savezni ministar za rad i ekonomiju Martin Koher na sastanku sa ministarkom evropskih poslova Maidom Gorčević.

Savezna ministarka Eštadler je, kako je saopšteno iz Ministarstvo evropskih poslova (MEP), pozdravila napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila u pregovaračkom procesu i prenijela da će Austrija nastaviti da snažno podržava pristupanje Crne Gore EU.

Ona je pohvalila visoku podršku građana članstvu u EU i kazala da je važno da i Crna Gora i EU “iskoriste aktuelni povolja trenutak i ubrzaju proces pristupanja”.

„Nova Vlada je na početku svog mandata napravila značajne pomake na evropskom putu. Jasnom posvećenošću i rezultatima na terenu potvrđujemo da smo odlučni da u najkraćem roku ispunimo sve potrebne obaveze i do ljeta dobijemo IBAR. To će biti važna prekretnica u procesu evropske integracije, kako za Crnu Goru, tako i za EU, ali i snažan motivacioni faktor da još intenzivnije radimo u narednom periodu“, kazala je Gorčević.

Gorčević je zahvalila na kontinuiranoj političkoj i ekspertskoj podršci Austrije evropskoj integraciji Crne Gore.

Iz MEP su kazali da ministarka je informisala sagovornike o tekućim i planiranim aktivnostima u pregovaračkom procesu istakavši da je Vlada odlučna da do kraja svog mandata ispuni sve obaveze i Crnu Goru pripremi za punopravno članstvo u EU.

„Odlučni smo da u zadatim rokovima isporučimo rezultate koje smo postavili zajedno sa našim prijateljima i partnerima iz EK. Sa druge strane, očekujemo da će naš trud i rad biti vrednovan i da ćemo nakon ljeta i dobijanja IBAR-a preći u finalnu fazu pregovaračkog procesa i početi da zatvaramo poglavlja“, kazala je Gorčević.

Sagovornici su razmijenili mišljenje u vezi sa unapređenjem političke i ekonomske saradnje, te promocije važnosti politike proširenja i evropskog puta Crne Gore u međunarodnoj javnosti, teme su susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
05.04.2024-08:36 08:36

Prolupali Dodik -Povodom večerašnjeg dolaska Orbana u Banjaluku, grad je ukrašen zastava Republike Srpske i Mađarske.Orbana će na banjalučkom aerodromu dočekati Dodik, koji će mu uručiti Orden Republike Srpske na ogrlici !Srbija Madjarska traze izlaz na More !