Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Glavni grad pouzdan partner UNICEF-u

Na sastanku je posebna pažnja posvećena prevazilaženju izazova u obezbjedjivanju prevoza do škola i vrtića za svako dijete u Podgorici.

Zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović i v.d. šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori, Sabina Žunić, razgovarali su o mogućnostima saradnje u cilju poboljšanja pristupa obrazovanju za svako dijete i usluga socijalne i dječije zaštite u Podgorici.

Na sastanku je bilo riječi o poboljšanju pristupa predškolskim ustanovama i školama za romsku i egipćansku djecu, zatim pružanju podrške uspostavljanju ključnih servisa za zaštitu djece, kao i uspostavljanju saradnje UNICEF-a i lokalnih samouprava u Crnoj Gori u cilju boljeg ostvarivanja i promocije prava djeteta u zemlji.

Zamjenik gradonačelnice izrazio je zahvalnost predstavništvu UNICEF-a na obavljanju veoma humanog posla i svim realizovanim projektima u Podgorici i Crnoj Gori.

“Na prvom mjestu se trudimo da kao nova gradska uprava imamo najplodotvorniju saradnju sa organizacijama poput UNICEF-a, koje se bave temama sa fokusom na oblast dječije i socijalne zaštite. Glavni grad će biti najpouzdaniji partner u realizaciji projekata koji će biti usmjereni na djecu”, istakao je Šaranović.

V.d. šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Sabina Žunić posebno je pozdravila nedavni potez nove gradske uprave – obezbjeđivanje besplatnog gradskog prevoza osnovcima i srednjoškolcima do kraja školske godine, što treba poslužiti kao primjer svim ostalim gradovima.

Na sastanku je posebna pažnja posvećena prevazilaženju izazova u obezbjedjivanju prevoza do škola i vrtića za svako dijete u Podgorici.

Šaranović je u duhu tema o kojima se razgovaralo podsjetio da je, i ako to pretežno nije u nadležnosti Glavnog grada, tokom proteklog ljetnjeg raspusta, gradska uprava je rješavala dugogodišnje probleme predškolskih i školskih ustanova, kako bi djeca u Podgorici imala bolje uslove za kvalitetniji boravak u njima.

Sastanku su prisustvovale i koordinatorka programa obrazovanja Ivana Ceković, kao i koordinatorka komunikacija Jelena Perović . Sagovornici su se saglasili da će predstavništvo UNICEF-a i Glavni grad i u narednom periodu nastaviti da sarađuju na svim poljima u kreiranju najboljeg ambijenta za svu djecu Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve