Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Gegaj: Crnu Goru žele da vrate u devedesete godine

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Gegaj najoštrije je osudio nacionalističko divljanje na Sastavcima

Član Glavnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS), Nikola Gegaj najoštrije je osudio nacionalističko divljanje na Sastavcima.

Podsjećamo, u centru Podgorice nedavno je održan skup na kojem se, između ostalog, mogla vidjeti i ruska zastava sa simbolom “Z”, pod kojim trupe te države već godinu vrše agresiju nad Ukrajinom.

Gegaj smatra da je taj skup “veliko poniženje i otvoren napad na Crnu Goru, njen multietničli sklad i toleranciju”.

“Surova istina je to što pitanje Kosova decenijama određuje unutrašnju i spoljnu politiku Srbije, a i opšta atmosfera u toj zemlji. Dobro bi bilo da Srbija ovoga puta, umjesto iluzije da će povratiti nešto što je izgubljeno u ratu, koji je sama izazvala 1999 godine, izabere to što odlikuje jednu savremenu državu, dakle mir, demokratiju i ekonomski prosperitet”, naveo je Gegaj na Fejsbuku.

Takođe, naglašava on, za svaku osudu je “djelo onih koji su ispisali na tablu ulice Ðečevića i na više fasada na toj ulici nacional-šovinističke grafite”.

“Autori i njihovi nalogodavci, sa takvim agresivnim radnjama, u dijelu Podgorice gdje većina stanovnika je muslimanske vjeroispovijesti, žele da Crnu Goru vrate u 90 godine”, poručio je Gegaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve