Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

SRPSKI AUTOKRATA FRUSTRIRAN Vučić: Najodvratnije mi je bilo ponašanje Crne Gore, nikad neće donijeti rezoluciju o Jasenovcu

Novi javni izliv frustracije i psihotične bahatosti srpskog autokrate

Srpski autokrata na čelu kriminalno-terorističkog režima Aleksandar Vučić nastavio je da ispoljava bahato ponašanje i frustraciju, ponovo napadajući Crnu Goru jer je glasala za Rezoluciju o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.

Vučić je rekao da mu je najodvratnije bilo ponašanje Crne Gore.

”Nisu me razočarali, zato što sam to i očekivao. I to sam im i rekao. Rekao sam Spajiću da ne moraju da me foliraju, da znam da će glasati za. Znam da ne odlučuju samostalno i da tu nema neke filozofije. Mogu da pričaju šta hoće, da šalju porotestne note, mi njima nećemo slati protestnu notu čak ni zbog toga što su glasali da smo genocidan narod”, rekao je srpski autokrata za TV Prva.

On je rekao da što se tiče Crne Gore “sve najbolje im želim”.

Vučić kaže i da se čuo sa njegovim specijalcem i novim čovjekom od povjerenja Milanom Kneževićem, i podsjeća na govor predstavnika Crne Gore u UN.

“Ja njega ništa nisam razumio. Ja se sjećam toga da je govorio o važnom doprinosu. To mi je bilo posebno licemjerno. To je novobriselski jezik koji ja ne razumijem. E sada da se vratimo na IBAR u Crnoj Gori. Govorili su da me to boli, a ne razumije narod o čemu je riječ, ja sam mislio da je riječ o Kosovu. Meni dostavljaju te naslove Šolakove svaki dan. I ja pogledam naslovnu stranu, piše “Ne brine Vučića Srebrenica nego IBAR”. Ja sam mislio da to ima veze sa rijekom Ibar, sa Kosovom. Ja sam to povezao, tako razumio. I pita me neki novinar, i ja sve pričam o Kosovu, ispao sam toliko smiješan sebi, a riječ je o nekoj besmislici koja nikoga u Srbiji ne interesuje. Ali to je kad malim ljudima fićfirići od trećeg i drugog sekretara u nekoj ambasadi ispričaju: “Ovaj IBAR”. A to je neki papir koji im je uputila EU. Oni su ubjedljivo najnapredniji – i zvanično imaju manje plate od Srbije, al baš ih briga oni imaju IBAR. Imali su prije 10 godina 50 posto veće plate. Ja izašo pričam oko Kosova, nemam pojma da pričaju o nekim birokratskim glupostima. I oni mrtvi ozbiljni misle da njima zavidimo zbog IBAR-a pa im govorimo “izglasajte to o Jasenovcu”. Pa to ste vi govorili, ne ja”, pravio se lud Vučić ispoljavajući manijakalni smijeh.

Crna Gora nikad neće donijeti rezoluciju o Jasenovcu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da Crna Gora nikada neće donijeti “rezoluciju o genocidu u Jasenovcu”.

“Oni su to sami najavili, misleći da će time da kupe dva dana oko Srebrenice, a onda će to svi da zaborave. Ja vam kažem neće usvojiti tu rezoluciju i biću spreman javno da se izvinim ako usvoje tu rezoluciju. Biću najsrećniji, ako to učine”, kazao je Vučić u intervju na TV Prva.

Dodao je da “nažalost neće biti potrebe” da se izvinjava.

Vučić je kazao da ga glasanje Crne Gore i nije čak ni pogodilo, dodajući da ga je pogodila samo “zbog našeg naroda”.

”Prvi put ću vam nešto reći. Crna Gora je 2006. rekla, mi želimo sami da budemo, ne želimo sa vama. Nećemo da kažemo da ste kužni i šugavi, ali bolje nam je bez vas. Malo uvredljivo, ali okej. Otišli su. Već 2008. oni su priznali nezavisno Kosovo. Jeste li čuli ikada iko održao opelo za one koji su priznali nezavisno Kosovo? A nama su držali opelo po 500 puta svaki put kad je trebalo svi da drže pridiku Srbiju, a Crnoj Gori je bilo dozvoljeno da prizna nezavisno Kosovo, bilo joj je dozvoljeno 2015. u NATO da uđe”, kazao je Vučić, navodeći da bi Crna Gora glasala i za ulazak Kosova u Savjet Evrope, da je danas bilo glasanje, i da tu ne treba imati nikakvih iluzija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

5 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BigJohnson
25.05.2024-00:31 00:31

Dozvoljeno kao od Smrdije, jel tako Huljo navijacka?

BMX
25.05.2024-03:30 03:30

Ovo je početak tvog kraja žvalavi. Džaba ti pink, happy, mitrović, marić, informer i vučičević, džaba krstići, ćale, mali slobo, kriminalci i ostala bagra. Sve će to nestati pod pravednim bijesom naroda kojeg godinama tlačiš, lažeš, varaš i kradeš

Krsto
25.05.2024-04:53 04:53

Za ovo sto Srbe naziva GENOCIDNIM NARODOM Vucic bi trebalo da odgovara krivicno na sudu… Ako mu je stalo do rezolucije o Jasenovcu zasto je onda on licno u ime Srbije ne podnese nego potura Crnu Goru??? Rezolucija o Jasenovcu moze biti podnijeta ali sigurno nece biti usvojena..Ali bi posle toga cetnici na vlasti morali da kazu narodu istinu… Razlog,…Jasenovca nema na spiskovima velikih logora smrti…Podatci o broju zrtava su sacuvani..Ima ih Simon Vizental centar najmerodavnija ustanova te vrste na svijetu… A cifre nisu ni blizu onih koje se pominju u srbijanskim medijima…Zrtve Jasenovca su bili Jevreji Romi i komunisti… Pročitaj više »

Hn Hn Hn
25.05.2024-16:36 16:36

@Krsto

Ево завршено је гласање у Њујорку.
Сада ме брине како ће те
моћи да живите на овом малом простору које чине
40 посто “геноцидаша” међу којима сам и ја.
Ми смо сада обиљежени а како ће бити вама?
Јер каже се с ким си такав си.
Тако да нема другог ријешења него да се разграничимо.
За нас у ХН нема проблема
јер смо 97 посто “геноцидаши”.

Lada
26.05.2024-02:27 02:27

Vratite se u svoju genocidnu maticu.