Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Filipović: Na Građanskom pokretu URA je odgovornost koja uveliko prevazilazi njegovu snagu

Filipović navodi da se treba biti dostojanstveni u porazu, iako neki nisu dostojanstveni u pobjedi

Analitičar Ljubo Filipović je komentarisao izborne rezultate i ocijenio da je sad velika odgovornost na Građanskom pokretu URA koja uveliko prevazilazi njegovu snagu, te da najveći autoritet u toj partiji nije Dritan Abazović već Žarko Rakčević.

“Dakle, većina je rekla svoje. Nekima od nas to nije drago, neki od nas vide prijetnju u vremenima koje dolaze. Neizvjesnost nas muči. Nazivaju nas raznim imenima, dobijamo prijetnje i omalovažavaju nas. Ipak to nije razlog da postupamo kao oni koji su kako kažu relativizatori “prirodno ispustili ventil zbog frustracije koja je posljedica dugogodišnje represije””, napisao je Filipović na Facebooku.

On poručuje da ne treba ići ni na kakva okupljanja, ko god da ih organizuje.

“Ne treba podržati bilo kakvo nasilno formiranje neke većine koja nije u skladu sa onim što su partije obećale prije izbora. Na URA-i je odgovornost koja uveliko prevazilazi njihovu snagu. I oni sami biraju što će uraditi. Pred nama je nova realnost. Oni kojima je Crna Gora istinski na srcu treba da su svjesni da bi svako nasilje, svaki sukob vratio Crnu Goru još deset koraka unazad”, ističe on.

Filipović navodi da se treba biti dostojanstveni u porazu, iako neki nisu dostojanstveni u pobjedi.

“Treba da skupljamo svoje snage i okupljamo se oko vrijednosti nezavisno od partija i lidera koji vrše vlast. Najviše ćemo učiniti bilježeći svaku grešku i svaku laž onoga koji bude vršio novu vlast”, poručuje Filipović..

On je iznio i dvije činjenice onima koji ne poznaju dobro crnogorske prilike.

“URA nije albanska partija, riječ je o multietničkoj građanskoj partiji. Nije fer stavljati sav pritisak na Dritana Abazovića, jer iako formalno obavlja funkciju lidera stranke on nije najveći autoritet u partiji. Najveći autoritet je njen finansijer i prvi predsjednik, biznismen, sada predsjednik političkog savjeta, gospodin Žarko Rakčević, koji je nedavno zatvorio dva velika poslovna projekta: Institut Igalo (sa srpskom vladom) i zemljište na Lučicama, koju je otkupio od bivših partnera Svetozara Marovića, koji je prošle nedjelje podržao koaliciju oko Demokratskog fronta”, napisao je Filipović na svom Facebook profilu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve