Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Evropski tim za HN: Gradićemo šetalište od Zelenike do Zmijica, slijedi značajna rekonstrukcija komunalne infrastrukture u svim mjesnim zajednicama

Programom Evropskog tima za Herceg Novi definisan je čitav niz mjera koji podrazumijeva opremanje urbanih centara i šetališta novim sadržajima

Evropski tim za Herceg Novi planira da u naredne četiri godine značajno unaprijedi život u svim mjesnim zajednicama, kroz rješavanje gorućih problema, prije svega, izgradnjom novih puteva, ali i rekonstrukcijom postojećih, saopšteno je iz ove koalicije.

Takođe, kako dodaju, našim programom je definisan čitav niz mjera koji podrazumijeva opremanje urbanih centara i šetališta novim sadržajima.

“Započećemo proširenje “Gradske luke” i “Luke Zelenika” i njihovo opremanje novim sadržajima. Nastavićemo regulaciju i uređenje korita rijeke Sutorine i potoka Nemila u Meljinama. U MZ Kameno, Mokrine, Kruševice i Podi unaprijedićemo infrastrukturu koja se odnosi na snabdijevanje vodom, kanalizaciju, struju i rasvjetu.

U MZ Zelenika rekonstruisaćemo seoske puteve, izgraditi šetalište od Zelenike do Zmijica (Kumbor), a pronalaskom adekvatnog prostora formirati ambulantu za građane i jaslice za djecu uzrasta 2-4 godine.

U MZ Igalo stvorićemo uslove za izgradnju osnovne škole. U MZ Kamenari riješićemo trotoare od trajekta do osnovne škole, autobusko stajalište kod hoteka “Park”, i snabdijevanje vodom u Bijelskim Kruševicama i Gornjim Đurićima. U MZ Srbina asfaltiraćemo djelove ulice “Spasića” i “Mašare”, rekonstruisati školu “Milan Vuković” i započeti projakt bolje valorizacije tvrđave “Španjola””, poručili su iz Evropskog tima za Herceg Novi.

Evropski tim u MZ Savina, kako su naveli, pripremiće projekat valorizacija parka “Savinske dubrave” i izgraditi trim stazu sa proširenjima.

“Kamenim nabačajem zaštićemo obalni zid šetališta, koji je zbog radova na kolektoru destabilizovan, a koji zajedno sa lukobranom škverske luke nije obnavljen decenijama.

Svi ovi projekti samo su dio našeg programa i jasno pokazuju da Evropski tim zna kako da sprovede promjene za bolji Novi”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve