Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

”Evropa sad” ove sedmice odlučuje o gradonačelniku, Borovinić Bojović potvrdila da će biti na čelu Skupštine

Konstitutivna sjednica parlamenta Glavnog grada u narednih sedam dana

Nosilac liste koalicije “Za budućnost Podgorice” Jelena Borovinić Bojović kazala je da bi u narednih sedam dana biti održana konstitutivna sjednica Glavnog grada, ističući da će, kako sada stvari stoje, ona biti na čelu gradskog parlamenta.

Borovinić Bojović je rekla da je pobjeda Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima predstavlja nastavak pobjede 30. avgusta i da simbolizuje zajedništvo i jedinstvo.

– Očekujemo da će i lokalna vlast brzim zakazivanjem konstitutivne sjednice predstavljati novu eru i model koji će poslužiti i moći da se koristi na državnom nivou koji će pokazati mogućnost zajedničkog djelovanja – rekla je ona u Jutarnjem programu TVCG.

Komentarišući ko bi mogao biti novi gradonačelnik, Borovinić Bojović je rekla da se očekuje da će se sve funkcije uskoro znati.

– Izborna volja građana matematički je prikazana kroz procente i očekujemo da će Evropa sad predložiti kandidata sa vrha liste – istakla je Borovinić Bojović.

Vasilije Čarapić iz Pokreta “Evropa sad” kazao je da danas započinju kosultacije o tranziciji vlasti u Podgorici, prvenstveno oko zakazivanja konstitutivne sjednice Skupštine Glavnog grada. Čarapić kaže da će ove sedmice donijeti i odluku o tome ko će voditi grad.

– Naučen sam da budem odgovoran kada je u pitanju licitacija sa imenima, svi znamo da ne želimo da ugrozimo proces na bilo koji način. Svoje lične rpeference ću zadržati za sebe, mada moj osmijeh na pomen gospođe Olivere Injac govori najviše o tome šta ja želim. Došlo je vrijeme da i Podgorica ide dalje nakon šestomjesečne opstrukcije vlasti – poručio je Čarapić.

Borovinič Bojović je rekla da imaju dinačne sastanke pregovaračkih timova, te da nije isključeno da se razmatra i budvanski model podjele vlasti.

– Sigurna sam da će pregovori biti dobri,s vakako Podgorica je u sigurnim rukama – poručila je Borovinić Bojović.

Sa druge strane, Čarapić je poručio da vlast u Podgorici neće tumačiti kao podjelu kolača, već odgovornosti.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve