Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Erdogan čestitao Abazoviću: Uvjeren sam da će Crna Gora pod vašim rukovostvom koračati ka budućnosti čuvajuči mir i blagostanje

''Uvjeren sam da će Crna Gora, koja je iza sebe ostavila težak period, pod vašim rukovodstvom koračati ka budućnosti čuvajući mir i blagostanje. Turska će uvijek stajati uz prijateljsku Crnu Goru u njenim naporima na ovom putu''

Predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan uputio je čestitku predsjedniku Vlade Crne Gore dr Dritanu Abazoviću povodom stupanja na dužnost premijera Crne Gore.

Čestitku prenosimo u cjelosti:

„Poštovani Predsjedniče Vlade,

Sa zadovoljstvom sam primio vijest da ste stupili na dužnost predsjednika Vlade nakon glasanja o povjerenju održanom u Skupštini, 28. aprila 2022. godine. Ovom prilikom, u ime turskog naroda, kao i u svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije čestitke.

Uvjeren sam da će Crna Gora, koja je iza sebe ostavila težak period, pod vašim rukovodstvom koračati ka budućnosti čuvajući mir i blagostanje. Turska će uvijek stajati uz prijateljsku Crnu Goru u njenim naporima na ovom putu.

Siguran sam da će Crna Gora, koja je privržena cilju članstva u EU, koji je među prioritetima Vaše vlade, koja nastavlja sprovođenje reformskih procesa tamo gdje je stala i koja sa istom odlučnošću održava kulturu zajedničkog života u skladu sa svim njenim elementima, nastaviti da doprinosi prosperitetu, miru i stabilnosti Balkana.

Vjerujem da će naši bilateralni odnosi, zasnovani na duboko ukorijenjenom prijateljstvu i bratstvu koji proizilaze iz naše zajedničke istorije, tokom Vašeg mandata ojačati na svim poljima.

Koristim ovu priliku da ponovim najiskrenije želje za Vaše zdravlje i sreću, kao i za prosperitet, mir i blagostanje prijateljskog i savezničkog naroda Crne Gore

Redžep Tajip Erdogan,

Predsjednik Turske“

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve