Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Đukanović uručio Močniku medalju za zasluge

Đukanović je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je visoko državno priznanje rezultat izuzetne međudržavne saradnje i podrške i razumijevanja Slovenije, koja kao takva datira još iz jugoslovenskog vremena, a naročito je intenzivirana u periodu nakon obnove nezavisnosti

Predsjednik Milo Đukanović primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Slovenije Mitju Močnika i u ime države Crne Gore mu uručio medalju za zasluge.

Mitja Močnik, Milo Đukanović

Đukanović je, kako se navodi u saopštenju, naglasio da je visoko državno priznanje rezultat izuzetne međudržavne saradnje i podrške i razumijevanja Slovenije, koja kao takva datira još iz jugoslovenskog vremena, a naročito je intenzivirana u periodu nakon obnove nezavisnosti.

Ističući da međudržavne veze uvijek čine i ljudi, ambasadoru Slovenije medalja je uručena kao znak poštovanja za lični profesionalni i prijateljski doprinos unapređenju odnosa i puno razumijevanje potrebe Crne Gore da gradi svoju evropsku budućnost.

“Zahvaljujući tome, glas Crne Gore se čuo i od prijatelja kao što ste Vi, predstavnik zemlje članice EU, koja ima poseban senzibilitet za stremljenja Crne Gore, kada snažno grabimo ka EU, vjerujući u doglednost evropske perspektive“, kazao je on.

Predsjednik je ukazao na primjeran odnos povjerenja između Crne Gore i Slovenije uz visoke ocjene za kvalitet saradnje u bilateralnoj ravni, posebno u oblasti ekonomije, i njenu dragocjenost u pogledu usvajanja novih znanja i standarda. Posebnu zahvalnost Sloveniji, Đukanović je uputio i za razvojnu pomoć koju u kontinuitetu pruža Crnoj Gori.

Ambasador Močnik je uz zahvalnost za priznanje, naglasio da mu je velika čast što je služio svojoj zemlji u Crnoj Gori i doprinio unapređenju međudržavne saradnje.

“Medalja za zasluge priznanje je i za moje prethodnike i državni vrh Slovenije u kontinuitetu“, kazao je Močnik.

Ambasador Slovenije je poručio da će ta država nastaviti da daje puni doprinos što skorijoj integraciji Crne Gore u EU.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve