Subota, 11 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović čestitao Mišelu Dan Evrope: Zajedno da pobijedimo pandemiju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu Dan Evrope, uz najbolje želje za dalji napredak i blagostanje i uz uvjerenju da će u borbi protiv aktuelne pandemije zajedno ostvariti jos jednu pobjedu na dobrobit svih građana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je danas predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu Dan Evrope, uz najbolje želje za dalji napredak i blagostanje i uz uvjerenju da će u borbi protiv aktuelne pandemije zajedno ostvariti jos jednu pobjedu na dobrobit svih građana.

foto Arhiva

“Ovogodišnji praznik obilježavamo u uslovima najozbiljnije globalne zdravstvene krize u novijoj istoriji”, naglasio je Đukanović.

Kako je dodao, solidarnost na djelu i saradnja kao temelj evropskog jedinstva nikada nijesu imale snažniju vrijednost i bile potrebnije nego danas, 75 godina od velike savezničke pobjede nad fašizmom i 70 godina nakon usvajanja Šumanove deklaracije, koja je označila prvi korak ka realizaciji ideje evropskog ujedinjenja.

“Evropa čija je najveća snaga njeno jedinstvo; Evropa koja njeguje i slavi zajedničko nasljeđe, raznolikosti, solidarnost i zajedništvo; Evropa koja je ponosna na svoju slobodu i demokratiju; koja zastupa i štiti evropske interese i interese svih njenih naroda; i koja je globalni lider – naš je zajednički cilj i jedina garancija sigurne budućnosti sadašnjih i budućih generacija”, poručio je predsjednik.

Crna Gora, dodao je, ostaje trajno posvećena miru, stabilnosti i prosperitetu Starog kontinenta, odlučna da kroz završetak reformskih procesa, punu demokratsku konsolidaciju, i prihvatanje i implementaciju evropskog sistema vrijednosti postane punopravan, pouzdan i odgovoran član evropske porodice i njen dodatni kvalitet.

“Proširenje kao najuspješnija politika EU doprinosilo je i doprinosi snaženju bezbjednosti, mira i napretka. Zagrebački samit, održan uprkos kompleksnim okolnostima, potvrdio je evropsku perspektivu Zapadnog Balkana”, naveo je Đukanović u čestitki.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve