Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj sa Meken: Kontinuirana saradnja dvije zemlje u domenu sajber bezbjednosti

Sa prioritetima u radu Ministarstva javne uprave, Dukaj je upoznao ambasadorku, kao i o projektima koji su važni za proces digitalizacije i sajber bezbjednosti, a koji treba da obezbijede povećanje povjerenja građana u rad javne uprave

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, primio je britansku ambasadorku Don Meken i tom prilikom iskazao interesovanje za jačanje saradnje, posebno u oblasti sajber bezbjednosti i reforme javne uprave.

On se zahvalio na dosadašnjoj pruženoj podršci nakon prošlogodišnjih sajber napada na Vladinu infrastrukturu.

Sa prioritetima u radu Ministarstva javne uprave, Dukaj je upoznao ambasadorku, kao i o projektima koji su važni za proces digitalizacije i sajber bezbjednosti, a koji treba da obezbijede povećanje povjerenja građana u rad javne uprave.

„Velika Britanija je razvila jedan od najuspješnijih modela javne uprave koji uključuje elektronske servise, transparentnost i participaciju građana u kreiranju javnih politika i komunikacija. Veoma smo zainteresovani za jačanje saradnje, primjenu i prenošenje vaših iskustava“, kazao je ministar.

Ambasadorka je čestitala mandat ministru i istakla otvorenost britanske ambasade za nastavak dobrih odnosa i saradnje između ove dvije zemlje.

„U narednom periodu pružićemo podršku na planu zaštite sajber prostora i jačanju kadrovskih kapaciteta u ovoj oblasti“, naglasila je Meken.

Dukaj i Meken su se složili da je neophodno obezbijediti kontinuitet uspješne saradnje dvije zemlje u domenu sajber bezbjednosti i sigurnosti, i iskazali spremnost da u predstojećem periodu pruže doprinos intenziviranju bilateralnih odnosa kroz različite zajedničke aktivnosti i projekte.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve