Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Dragaš: U rezoluciji UN o Srebrenici nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, pojedinci uporno manipulišu osjetljivom temom

Nedostatak doprinosa i konstruktivnih ideja za brzi razvoj Crne Gore, pojedinci mijenjaju profitiranjem na ovim temama što je degutantno, navodi Dragaš

U rezoluciji UN o Srebrenici nigdje ne piše da su Srbi genocidan narod, što znači da pojedinci konstantno manipulišu ovom osjetljivom temom za unutrašnje političke potrebe i stranački rejting. Nedostatak doprinosa i konstruktivnih ideja za brzi razvoj Crne Gore, pojedinci mijenjaju profitiranjem na ovim temama što je degutantno. Svjedoci smo ovih metoda u prethodnih preko trideset godina, navodi Tihomir Dragaš član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

Oni koji danas omalažavaju amandmane Crne Gore, dodaje Dragaš, jednako su omalovažavali i dosadašnje uspjehe Vlade i parlamentarne većine na svim poljima u prethodnih 6 mjeseci, uključujući uspjehe na poljima vladavine prava, ubrzanih EU integracija i unapređenja životnog standarda građana.

“Iako svjesni da naša zemlja ima obavezu poštovanja svih međunarodnih konvencija i sudova, određeni pojedinci pokušavaju da manipulacijama i izvrtanjem teza optuže Vladu Crne Gore da im crta genocidni žig. Optuživati Vladu Crne Gore, koja je jedina reagovala i amandmanima na UN rezoluciju o Srebrenicu precizirala individualnu odgovornost, a birati riječi prema onima koji nisu uradili ništa, govori o tome kakva je namjera u ovom slučaju. Motiv je destabilizacija Vlade da bi se spriječilo dobijanje IBAR-a, kako bi onda opozicija ukazivala na nesposobnost Vlade i tražila nove izbore, gdje bi dominantne bile teme podjela. Zajednički cilj je da oba pola koja se hrane ovim temama pokušaju sve, kako bi zaustavili razvoj naše zemlje i odložili članstvo Crne Gore u EU”, poručuje Dragaš.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve