Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

DPS Šavnik: Novi prekid izbora dokaz da je pravna država Crna Gora kapitulirala pred destrukcijom i primitivizmom

Upravo i ovo je, kako naglašavaju, novi pokazatelj i potvrda nemoći nadležnih državnih institucija da omoguće svim  sugrađanima da ostvare svoje Ustavom garantovano biračko pravo

Danas su članovi biračkih odbora iz redova DF-a, ponovo spriječili održavanje izbora u Šavniku, te su biračima sa pravom glasa onemogućili da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo, saopšteno je uz DPS Šavnik.

“Tako su destruktivci i primitivci nastavkom vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, nastavili ovaj svoj besprizrni cirkus. Svi napori i brojni pozivi koje iz nedjelje u nedjelju upućujemo policiji i tužilaštvu, očigledno su uzaludni, te se stoga ni danas nije okončala saga oko lokalnih izbora u našoj opštini”, kažu u šavničkom DPS-u.

Upravo i ovo je, naglašavaju, novi pokazatelj i potvrda nemoći nadležnih državnih institucija da omoguće svim  sugrađanima da ostvare svoje Ustavom garantovano biračko pravo.

“Žao nam je što se iz Šavnika šalje poruka da je pravna država Crna Gora kapitulirala pred destrukcijom i primitivizmom pojedinaca, siledžija demokratije”, zaključuju u DPS Šavnik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve