Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Rožaje: Multietničke vrijednosti se moraju sačuvati od nasrtaja nacionalizma

Evropska i građanska Crna Gora nemaju alternativu, a Rožaje je primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada i te se vrijednosti moraju sačuvati od nasrtaja bilo kojeg nacionalizma, saopšteno je na sjednici Opštinskog odmora Demokratske partije socijalista (DPS) u Rožajama

Evropska i građanska Crna Gora nemaju alternativu, a Rožaje je primjer multietničkog i multikonfesionalnog sklada i te se vrijednosti moraju sačuvati od nasrtaja bilo kojeg nacionalizma, saopšteno je na sjednici Opštinskog odmora Demokratske partije socijalista (DPS) u Rožajama.

Foto: DPS

Analizirajući rad Opštinskog odbora u prethodnoj godini izraženo je zadovoljstvo jedinstvom DPS-a i uspješno sprovedenim aktivnostima u pripremi VIII kongresa.

Potvrđeno je da je partijska infrastruktura funkcionisala u punom kapacitetu, a da su programski ciljevi naše partije zavrijedili pažnju većeg broja građana što su potvrdili potpisivanjem pristupnica za članstvo u Demokratskoj partiji socijalista.

Na sjednici je istaknuto da je Crna Gora demokratska država i da njeni zakoni obezbjeđuju poštovanje ljudskih prava i sloboda u svakom pogledu. Kao takvi, zakoni su dobra osnova za razvoj modernog demokratskog društva što je prepoznato sa važnih evropskih adresa.

U tom kontekstu, podržani su napori Vlade Crne Gore u nastojanjima očuvanja ustavno-pravnog poretka, mira i stabilnosti u državi.

Na sjednici su pozdravljeni i napori Vlade da kroz brojna infrastrukturna ulaganja u Rožajama stvori ekonomski i kulturni ambijent koji će omogućiti kvalitetan život i rad građanima ove opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve