Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

DPS ostaje dosljedan: Podržaćemo jednog kandidata za sudiju ako se odustane od Zakona o predsjedniku

''Spremna je da podrži jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda ako parlamentarna većina odustane od neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku, u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i prihvati da se dogovorimo oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora''

Demokratska partija socijalista ostaje dosljedna svojim stavovima, poručuje gereneralni sekretar DPS-a Aleksandar Bogdanović.

“Spremna je da podrži jednog kandidata za sudiju Ustavnog suda ako parlamentarna većina odustane od neustavnih izmjena Zakona o predsjedniku, u skladu sa preporukama Venecijanske komisije i prihvati da se dogovorimo oko datuma vanrednih parlamentarnih izbora”, naveo je on na Tviteru.

Podsjećamo, poslanik koalicije “Crno na bijelo” Miloš Konatar pozvao je danas na vanrednoj konferenciji za medije poslanike da prvo glasaju za izbor svo četvoro sudija Ustavnog suda, te da će se onda odrediti prema prijedlogu o Zakona o predsjedniku, za šta će, kaže, “napraviti kompromis za pet minuta”. U suprotnom, ukoliko Ustavni sud ostane blokiran, za Zakon o predsjedniku glasaće kao i prvi put, odnosno biće za ovaj zakon koji osporavaju Venecijanska komisija i Evropska unija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve