Utorak, 5 Marta, 2024
Rubrika:

DPS: Mandić na čelu Parlamenta i bivši DF u vladinoj koaliciji, značili bi pobjedu Milatovića nad Spajićem i kraj sna o Crnoj Gori u EU

Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta to, kaže DPS, znači da je na čelo zakonodavne institucije zasjela politička posluga Aleksandra Vučića

Ukoliko Andrija Mandić, ili bilo koji funkcioner političkog bloka koji on predstavlja, bude izabran za predsjednika Parlamenta a stranke bivšeg Demokratskog fronta budu noseći stub buduće vlade, to je jasan znak da je Crna Gora odustala od evroatlantskih integracija i postala država u sferi uticaja politike Kremlja i Beograda, saopštila je Demokratska partija socijalista.

“Ciljeve svoje politike i metode Mandić nikad nije krio, sve do trenutka kada su gazde savjetovale drugačije, zato je veoma lako zamisliti kako bi izgledalo ako bi nekome zaista palo na pamet da sluge Kremlja i Beograda, stavi na čelo najviše zakonodavne institucije u Crnoj Gori”, ističe DPS.

Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta to, kaže DPS, znači da je na čelo zakonodavne institucije zasjela politička posluga Aleksandra Vučića.

“A njihova agenda, posljedično njihovoj ulozi, zavisi isključivo od naloga koje dobijaju iz Srbije, odnosno Rusije. Demokratski front nije nikad krio da se oduvijek protivio sankcijama Rusiji, zastupao njihovo ukidanje i nije osudio agresiju ove države na Ukrajinu. Ovaj politički subjekat je intenzivno destabilizovao Crnu Goru i rušio njene institucija po nalogu iz Rusije, pokušavajući sa spriječi članstvo države u NATO, što je kulminiralo 2016. pokušajem državnog udara pod uticajem agenata ruskih obavještajnih službi”, ističe DPS.

Kako su dodali, ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta a ujedno i član Savjeta za odbranu i bezbjednost, to bi značilo da Mandićevi nalogodavci iz Srbije i Rusije imaju pristup svim tajnim podacima koji mu se službeno kao prvom čovjeku parlamenta dostavljaju.

“Ako bi Andrija Mandić postao prvi čovjek Parlamenta, na čelu ove institucije bismo imali „državnika“ koji kaže da je predsjednik većinske Crne Gore Vladimir Putin, što je snishodljivo izjavio prilikom susreta sa predsjednikom Ruske Federacije, 2019. godine”, navodi DPS.

Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Skupštine, onda, kaže DPS, bismo imali na čelu parlamenta političara koji negira genocid u Srebrenici, i tvrdi da je to „bošnjačka verzija“.

“Za njega i njegovu Novu srpsku demokratiju Ratko Mladić, osuđen za najgore ratne zločine poslije Drugog svjetskog rata je „pobjednik“, što je ova stranka saopštila nakon pravosnažne presude donijete pred međunarodnim sudom”, navodi DPS.

Prema njihovim tvrdnjama, ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta a stranke nekadašnjeg DF kičma nove vlade, to znači da bi Crna Gora na čelu zakonodavne vlasti imala čovjeka koji zastupa poništenje priznanja Kosova i promjenu spoljne politike Crne Gore.

Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta, Crna Gora bi, dodaju, na čelu najvažnije institucije imala čovjeka koji razbija multietnički sklad građana Crne Gore i od nje želi da napravi jednu od srpskih država pod kontrolom zvaničnog Beograda.

“Tako se Mandić u snishodljivom obraćanju poslanicima Parlamenta Srbije hvalio kako najviše Srba u Crnoj Gori živi na „srpskom moru“, odnosno na primorju, zastupajući ideju o „objedinjavanju svih Srba u regionu pod jednim državnim krovom“. Predsjednici opština iz njegove stranke već sprovode zamisao o posrbljavanju građana druge nacionalnosti, pa tako imamo najgore ispade velikosrpskog nacionalizma u lokalnim samoupravama kojima rukovode kadrovi njegove stranke”, ističe DPS.

Dalje navoda da ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta bilo bi to prvi put u istoriji da neko postaje državnik u državi koju je nazvao „majmunolikom tvorevinom“, a Cetinju je poručio da ne zaslužuje da bude prijestonica.

“Ako bi Andrija Mandić postao predsjednik Parlamenta, to znači da bi na čelo te institucije došao čovjek koji je htio da je bukvalno spali, prije 4 godine i time je javno prijetio, pozivajući svoje „ratne drugove“ da pripomognu”, ističe DPS.

Prema njihovim riječima, ulazak bivšeg Demokratskog fronta u vladajuću koaliciju, podrška koju bi pružao Vladi, kao i nagradno mjesto predsjednika Parlamenta koje bi dobili, predstavlja pobjedu Milatovića nad Spajićem.

“Ipak, važnije od toga, ovakav razvoj događaja bi predstavljao jasnu najavu zaustavljanja evropskih integracija, kompromitaciju NATO članstva i potpunu promjenu sistema vrijednosti na kojima je izgrađena građanska Crna Gora”, zaključuje DPS.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
11.10.2023-20:09 20:09

Dragi DPS, sve je tacno..na koji nacin ste opisali stvar..u slucaju..ako dodje nekadasnji pucista-terorista iz DF vojvoda cetnik Mandic…Tuzno je,a vi ste bili tada najmocniji..sto nijeste ovog antidrzavnika..pucistu odmah uhapsili…to nijeste uradili…no ste mu dali sansu na slobodi…Drugo.primiliste preko 100hiljada izbjeglica srpskog roda..koji danas jurisaju na nase crnogorske svetinje..i sluze se stranim barjacima..pjevaju zica Podgorica..Strahota..bili ste previse dobri..sad mi gradjani..crnogorske nacije ispastamo… vasu gradjansku dobrotu…a mozda i uspavanost…

Anti
12.10.2023-00:11 00:11

Kakvo kmečanje, nije realno. Đe vam se izgubi sila …

Njeguš
12.10.2023-12:20 12:20

Retoričko pitanje za bolje śutra: ko li je po najviše kriv za ovo što se sad dešava gospodo iz dps ? Aj polakote sad…
Zahvaljujući vama, mi crnogorci ćemo postat nacionalna manjina u CG.

Tara
12.10.2023-13:33 13:33
Reply to  Njeguš

Postacemo manjina..radi bolje morgen..novac od Vucka..i Spajica..koji se izivljava i krade nase rezervne Budzete,..Kad bude Budzet prazan..smisljaju da prodaju nacionalnu crnogorsku firmu EP—pa slijedi dalje..ostacemo bez icega..zahvaljujuci velikoizdajnicima..albancima..i svastocinjima…