Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Jedino što predsjednik Opštine Andrijevica treba da uradi jeste da podnese ostavku

''Ovim putem ga podsjećamo da je on dolaskom na vlast prvi kilometar asfalta dodijelio sebi i to upravo do svoje štale tj. farme svinja koju posjeduje i koju je napravio neposredno pored seoskog groblja pa su pojedini mještani tj. njegovi rođaci pokrenuli sudske procese protiv predsjednika opštine'', ističe DPS

Na osnovu jučerašnjeg saopštenja za javnost rukovodstva Opštine Andrijevica u kojem su iznijete brojne neistine na račun naše partije kao i odbornika koji su činili aktuelnu većinu poslije lokalnih izbora 2020. godine a koji su, zbog nezadovoljstva kako se upravlja našom opštinom u posljednje tri godine i samovoljom nekoliko ljudi predvođenih predsjednikom opštine, odustali da podržavaju aktuelnu većinu i osnovali poseban Klub odbornika, dužni smo smo da se obratimo javnosti, saopštio je Opštinski odbor DPS Andrijevica.

“Prije nekoliko dana na sjednici lokalnog parlamenta na kojoj je trebalo da se glasa o rebalansu budžeta kako bi se utrošio milion eura koje je Vlada dodijelila našoj opštini za kapitalne projekte upravo odbornici DPS-a i 3 odbornika koji su formirali poseban klub su građanima ukazali kako je predsjednik opštine planirao da potroši pomenuti milion i raspisao tender za asfaltiranje puteva bukvalno do kuća svojih partijskih aktivista nekonsultujići niti mjesne zajednice a po najmanje odbornike i Skupštinu”, navodi DPS.

On je, dodaju, u saopštenju nakon sjednice Skupštine optužio DPS da su oni, dok su vršili vlast, asfaltirali puteve do staja (štala) za stoku što je apsolutna neistina.

“Ovim putem ga podsjećamo da je on dolaskom na vlast prvi kilometar asfalta dodijelio sebi i to upravo do svoje štale tj. farme svinja koju posjeduje i koju je napravio neposredno pored seoskog groblja pa su pojedini mještani tj. njegovi rođaci pokrenuli sudske procese protiv predsjednika opštine”, ističe DPS.

Dalje u saopštenju takođe navodi da predano radi kako bi objezbijedio sredstva za unaprjeđenje lokalne infrastrukture, a svi građani ove opštine dobro znaju da u prethodne tri godine nije započet niti jedan ozbiljniji projekat a da projekti koje smo mi započeli kao što su Kuća voća, izgradnja sportske hale i još niz drugih ozbiljnih projekata, aktuelna vlast nije realizovala.

“Napominjemo da budžet za 2023. godinu je izglasan iz drugog pokušaja što je presedan da se već dvije godine samovoljno vlada bez podrške u lokalnom parlamentu, ne dozvoljava da se održe sjednice o inicijativi za njegovu smjenu, kao i inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine”, navodi DPS.

U saopštenju ih optužuje da dok su vršili vlast da su zapostavili podkomovski kraj koji je bio godinama raubovan i korišćen za eksploataciju šuma i korišćenjem voda za izgradnju MHE.

“Na konto izrečenog, obavještavamo građane da dok smo vršili vlast nikada nijesmo dovodili ministra poljoprivrede i šumarstva da ubjeđuje mještane da dozvole koncesionarima sječu šuma kao što je on to uradio tokom ove godine gdje je upravo u potkomovskom kraju organizovao sastanak svog partijskog šefa, aktuelnog ministra Vladimira Jokovića sa mještanima potkomovskih sela kako bi ih ubijedio da dozvole koncesionarima planiranu sječu a da će za uzvrat u tom kraju biti značajnih ulaganja, a u pomenutom tenderu za asfaltiranje puteva nema ni metra asfalta upravo za ova sela”, ističe DPS.

Što se tiče optužbi za izgradnju mini – centrala opština je, navodi DPS, u prethodne tri godine finansijski preživjela upravo od koncesija za vode i opštinske mini hidrocentrale koju su, uzgred rečeno, napravila vlast koju je stvorila njihova partija dok je vršili vlast.

“Takođe, zbog naših sugrađanki i sugrađana napominjemo da smo u opštinskoj kasi poslije gubitka vlasti ostavili 700.000,00 eura, opredijeljenih upravo za kapitalne projekte a da je isti taj novac aktuelna vlast nenamjenski trošila i prebacivala iz kapitalnog u operativni dio budžeta”, navodi DPS.

Na kraju, postavljaju pitanje kako je uopšte raspisan tender za asfaltiranje puteva a prethodno nije usvojen rebalans budžeta.

“U prilog tome napominjemo da smo, kao konstruktivna opozicija, glasali za rebalans budžeta 2022. godine, a što se tiče ovogodišnjeg rebalansa, takođe na sjednici, zahtijevali da se raskine pomenuti tender i da se sredstva ulože u nastavak započetih projekata koji su od krucijalnog značaja za našu opštinu za sve naše građane a naravno i za asfaltiranje seoskih puteva uz konsultaciju sa mjesnim zajednicama, odbornicima i građanima”, ističe DPS.

S obzirom na to da je predsjednik opštine odavno izgubio podršku u lokalnom parlamentu pozivaju ga da podnese ostavku.

“To je jedini ispravan i moralan čin, jer da je to uradio onog trenutka kada je podnešena inicijativa za njegovu smjenu odbornici bi sada glasali o budžetu za 2024. godinu, a ne o rebalansu a sredstva za kapitalne projekte bi već bila utrošena a ne prenošena iz jedne godine u drugu i nenamjenski trošena”, poručuje Opštinski odbor DPS Andrijevica.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pe Pera
28.11.2023-22:24 22:24

DPS na aparatima….