Srijeda, 17 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS: Jačanje partijske mreže i uključivanje novih ljudi-proces na kojem će se konstantno raditi, vratićemo se na tron upravljanja državom

Na tribini je govorio potpredsjednik partije Abaz Dizdarević koji je ukazao da mu pripada veliko zadovoljstvo što se ponovo nalazi u Pljevljima i boravi među članovima partije u ovoj opštini.

Sinoć je u Pljevljima, događajem u sklopu kampanje za lokalne izbore u Demokratskoj partiji socijalista, nastavljen proces partijske reforme i rad na polju kadrovskog i strukturnog jačanja partije.

Na tribini je govorio potpredsjednik partije Abaz Dizdarević koji je ukazao da mu pripada veliko zadovoljstvo što se ponovo nalazi u Pljevljima i boravi među članovima partije u ovoj opštini.

“Ovolika brojnost ukazuje na to da ima nade i za Pljevlja i za državu Crnu Goru i za ono što DPS njeguje – građanski koncept uređenja društva. Zato se moramo ujediniti u namjeri da našu politiku izvedemo na mjesto koje joj pripada, a to je tron upravljanja ovom državom”, rekao je Dizdarević.

Abaz Dizdarević

Okupljenom članstvu partije obratila se kandidatkinja za predsjednicu Opštinskog odbora DPS Pljevlja, Maja Rondović. Ona je poručila da jačanje partijske mreže, angažovanje novih ljudi, i uključivanje onih koji su nepravedno zapostavljeni u prethodnom periodu, treba da bude proces na kojem će se konstantno raditi.

“Posebnu pažnju i partijski prioritet će imati svaki član i simpatizer naše partije koji je nakon 30. avgusta 2020. godine stameno, hrabro i odlučno ostao uz nas i nastavio da slijedi programske principe naše partije ne savijajući glavu ni pred kim”, poručila je Rondović.

Istakla je da je spremna da preuzme odgovornost i da se u budućem periodu radi mnogo pametnije i mudrije.

“Prošli smo mnoga iskušenja, a izazovi pred nama su još veći. Okolnosti u kojim se danas nalazimo zahtijevaju rad, entuzijazam, požrtvovanost, znanje, iskustvo i vjeru u pobjedu. Jedino s takvim pristupom možemo biti snažna brana retrogradnim, antievropskim i antigrađanskim politikama, sa kojima se danas suočavamo. Jedino tako možemo reći da smo spremni da izađemo na sud pred građane”, saopštila je kandidatkinja za predsjednicu OO DPS Pljevlja.

Takođe, Maja Rondović je saopštila da partijsko jedinstvo, demokratsko odlučivanje, odgovoran odnos u izvršavanju političkih zadataka svih članova partije u Pljevljima mora imati matematički izraz u broju osvojenih glasova, u nekoj budućoj raspodjeli odborničkih i poslaničkih mandata.

“Zato sam ponosna što sam dio vas i dio ove građanske hrabrosti, jer upravo vi ste dokaz da DPS ima sve – svoju prošlost, u kojoj je bila najzaslužnija za stvaranje nezavisne Crne Gore, ali i svoju sadašnjost i budućnost, što je godinama i svrstava na sam vrh političke ljestvice”, ocijenila je Rondović.

Na kraju, ona je pozvala sve članove partije da u subotu 6. aprila učestvuju u glasanju kako bi ovaj proces bio uspješno priveden kraju, i da bi se zatim krenulo u realizaciju narednih koraka – izbor novih saziva Opštinskog i Izvršnog odbora, kao i novih rukovodstava mjesnih odbora, i kako bi u krajnjem partija bila u potpunosti spremna za izazove koji su pred njom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve