Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Herceg Novi: Građani neprijatno iznenađeni – 30 posto veći porez

Prema njihovim riječima, najnovije pokazivanje odnosa koalicione vlasti u Herceg Novom prema građanima su rješenja o porezu na nepokretnost za 2022. godinu, koja se, dodaju, ovih dana uredno uručuju

Bez ikakve prethodne najave, građanima u Herceg Novom stižu rješenja o porezu na nepokretnost za 2022. godinu uvećana za 30 posto u odnosu na prethodnu godinu, saopštio je Opštinski odbor DPS Herceg Novi.

“Novljani su poznati kao odgovorni ljudi koji svoje obaveze prema lokalnoj samoupravi izmiruju redovno. Koaliciona vlast u Herceg Novom je poznata kao vlast koja donosi odluke bez da o njima obavještava bar predstavnike građana – odbornike i nije previše zainteresovana za uticaj tih odluka na građane”, naveli su iz DPS-a Herceg Novi.

Prema njihovim riječima, najnovije pokazivanje odnosa koalicione vlasti u Herceg Novom prema građanima su rješenja o porezu na nepokretnost za 2022. godinu, koja se, dodaju, ovih dana uredno uručuju.

“Bez ikakve prethodne najave, stižu rješenja uvećana za 30 posto u odnosu na prethodnu godinu. U obrazloženju je navedeno da je došlo do povećanja cijena nekretnina, pa eto, zašto da se ne poveća i porez na nepokretnost”, ističu iz hercegnovskog DPS-a.

Pored svih, kako navode, ostalih udaraca na standard građana tome se “pridružuje i koaliciona vlast u Herceg Novom”.

“Umjesto da pomogne i olakša život svojim sugrađanima važnije im je popunjavanje budžeta jer je potrebno servisirati plate sve većem broju zaposlenih i funkcionera”, dodaju oni.

Iz DPS-a Herceg Novi ocjenjuju da je “najlakše da se međustranački sukobi unutar koalicionog bloka rješavaju na ovakav način”.

“Ne znamo dokle će se nastaviti atak koalicione vlasti na standard građana jer za to ima brojne načine kao na primjer uvođenja novih zona parkiranja sa normalno većom cijenom. Građani Herceg Novog sve trpe, uredno izmiruju namete i dozvoljavaju da im koaliciona vlast radi šta i kako hoće. Ali, sve ima svoje granice ili, kako bi narod rekao, „ničija nije do zore gorela“”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve