Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Budva: Inicijativa za skraćenje mandata bez podrške 11 odbornika većine, niko nije podržao Demokrate

Iz DPS-a su istakli i da za njih nema većeg prioriteta od toga da se, kako kažu, spere ljaga sa lica Budve, i da taj grad konačno dobije odgovornu i sposobnu vlast, oslobođenu politikanata i kalkulanata

Demokratska partija socijalista poziva na nove izbore od dana hapšenja predsjednika opštine Mila Božovića. Ni tada ni danas, naš grad nije funkcionisao, između ostalog, zahvaljujući i politikantskim igrama koje, nažalost, prate i najavljenu inicijativu Demokrata o skraćenju mandata lokalnom parlamentu, saopšteno je iz te partije

Predstavnici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije, koje zajedno raspolažu sa 11 odborničkih mandata u Skupštini opštine Budva, odbili su da potpišu inicijativu koju su im juče uputile kolege iz Demokratske Crne Gore i kojom se zahtijeva skraćenje mandata loklanog parlamenta, nezvanično saznaje Pobjeda.

Time su šanse da ta inicijativa, koju je do sada podržalo samo četvoro odbornika Demokrata, skupi neophodnih 17 potpisa podrške, kako bi ušla u skupštinsku proceduru i na osnovu nje bila sazvana sjednica lokalnog parlamenta, postale praktično nemoguće.

Demokrate su poziv da potpišu inicijativu uputili odbornicima iz partija nekadašnjeg Demokratskog fronta, koji se u međuvremenu podjelio na dvije struje, te Građanskom pokretu URA i Socijalističkoj narodnoj partiji.

Inicijativa, međutim, nije upućena opozicionoj koaliciji koju na lokalnom nivou čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokratska partija, jer su iz lokalnog Demokratskog fronta ranije poručili kako oni nisu spremni da sa njima skraćuju mandat Skupštini opštine Budva.

Iz lokalnog odbora DPS-a Pobjedi su juče rekli da je ponuda Demoktra, samim tim što inicijativa nije proslijeđena svima, neiskrena.

– Trebalo bi da i opozicija budu uključena u skraćenje mandata, a ne da se očekuje da većina sama kida granu na kojoj sjedi, jer je to nerealno – rečemo je Pobjedi iz budvanskog ogranka Demokratske partije socijalista.

Iz te partije je juče saopšteno i kako je mandat Skupštini opštine Budva trebalo odavno da bude skraćen jer je, kako su naveli, svaki novi dan ignorisanja činjenice da se Budvom upravlja iz zatvora, najnepoštenija zloupotreba njenih građana.

– Demokratska partija socijalista poziva na nove izbore od dana hapšenja predsjednika opštine Mila Božovića. Ni tada ni danas, naš grad nije funkcionisao, između ostalog, zahvaljujući i politikantskim igrama koje, nažalost, prate i najavljenu inicijativu Demokrata o skraćenju mandata lokalnom parlamentu. To što su Demokrate kazale da DPS-u ne nude da potpiše inicijativu za skraćenje mandata ne tangira nas, ali i to je još jedan prilog neodgovornosti prema građanima Budve, i još jedna u nizu politikantskih igrica koje su naš grad dovele na ivicu ponora, ne samo zahvaljujući ovom posljednjem mandatu, već i prethodnim mandatima, u kojima su potpisnici inicijative vršili vlast – navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su istakli i da za njih nema većeg prioriteta od toga da se, kako kažu, spere ljaga sa lica Budve, i da taj grad konačno dobije odgovornu i sposobnu vlast, oslobođenu politikanata i kalkulanata.

– Stav Demokratske partije socijalista je poznat i ukoliko inicijativa formalno uđe u proceduru, mi ćemo se na glasanju izjasniti i jasno odrediti prema skraćenju mandata Skupštini – zaključuje se u saopštenju DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve