Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

DPS Bar: Predlogom za uvećanje naknada za novorođenu djecu, nastavljamo da brinemo o potrebama građana Bara

Kako su naveli, obornik Knežević je dao predlog da se kroz Budžet Opštine Bar za 2022. godinu izdvoje veća novčana sredstva koja se odnose na novorođenu djecu sa područja barske opštine

Na sjednici Skupštine opštine Bar, održanoj u decembru mjesecu, odbornik Kluba DPS Bar, dr Miroslav Knežević, kroz odborničko pitanje upućeno predsjedniku Opštine, Dušanu Raičeviću, inicijalno je djelovao na pokretanje procedure donošenja Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti, saopšteno je iz Kluba odbornika DPS Bar.

Kako su naveli, obornik Knežević je dao predlog da se kroz Budžet Opštine Bar za 2022. godinu izdvoje veća novčana sredstva koja se odnose na novorođenu djecu sa područja barske opštine.

“Ukoliko predlog bude usvojen, što je od strane predsjednika Raičevića najavljeno kao realno ostvarivo, naknada za novorođeno dijete će biti uvećana za 100 odsto, sa sadašnjih 100 na 20 eura, piše u saopštenju.

Takođe, dat je predlog za povećanje naknade za novorođeno dijete čiji su roditelji u stanju socijalne potrebe, sa sadašnjih 130 eura na 230 eura.

Na osnovu inicijative člana našeg Kluba, Sekretarijat za lokalnu samoupravu je pokrenuo postupak za donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj zaštiti, kojom je predloženo povećanje.

“Očekujemo da će predlozi biti usvojeni, te da će u skladu sa dobrom praksom poslovanja Opštine Bar, kada je riječ o socijalnim i dječijim pravima, naknade biti uvećane shodno predlogu odbornika Kneževića”, navode  saopštenju.

Nadamo se i očekujemo, da će izmjene ove Odluke u dijelu povećanja sredstava, u određenoj mjeri podstaći porast novorođenčadi u Baru.

“Naglašavamo, da su na juče održanoj sjednici SO Bar, na kojoj je bilo riječi o davanju koncesija za eksploataciju građevinsko-tehničkog kamena na dvije lokacije na području barske opštine, odbornici DPS-a Bar, jednoglasno stali na stranu zaštite zdravlja građana, životne sredine i prostora. Klub odbornika DPS-a Bar će i u narednom periodu djelovati u najboljem interesu svih građana Bara”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve