Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Došljak: Odlazeća vlast u Tivtu ništa nje uložila u poboljšanje sportske infrastrukture

Prema njegovim riječima, aktuelnoj izvršnoj vlasti, dakle, uz pun budžet sa kojim se hvale a čija operativnost je niska, ne nedostaje ni pregršt obećavajućih ideja, ono ključno što svakako nedostaje je realizacija

Jedina stvar kojom se stalno hvali aktuelni predsjednik Opštine Tivat je ta kako imaju para na računu. A, kako i ne bi imali, kada u periodu od oktobra 2020. godine pa do današnjeg dana, u našem gradu ne postoji niti jedna značajnija investicija, većeg ranga od asfaltiranja pojedinih ulica i krpljenja rupa na njima, kazao je Nikola Došljak, član Izvršnog odbora DPS-a Tivat .

Kada je u pitanju ulaganje u sportsku infrastrukturu, Došljak navodi da je stanje u pomenutom periodu katastrofalno.

“Prije deset dana smo, po prvi put, dočekali da se Fudbalski klub “Arsenal” plasira u najviši rang takmičenja – Prvu ligu, što je, svakako, obradovalo sve naše sugrađane. Svi smo zajedno navijali, i navijaćemo, za ovaj klub bez obzira bili simpatizeri ove ili one partije, jer je ipak naš klub u pitanju. Nijesmo se vodili onom kojom se vode pripadnici i simpatizeri aktuelne lokalne vlasti, kada je reprezentacija Crne Gore u pitanju, pa za nju ne navijaju i često kažu kako je to DPS reprezentacija”, kazao je Došljak.

“Najveći apsurd od svega je što će FK Arsenal, kada od jula mjeseca krene pomenuto takmičenje, kao domaćin svoje mečeve igrati na stadionu FK Grblja ili FK Bokelja, a ne na svom, s obzirom da isti ne ispunjava osnovne uslove za organizovanje mečeva Prve lige. Ovo znači da slijedi rekonstrukcija stadiona, ali tek sada kada je zabilježen ovaj rezultat, a da nikome iz aktuelne vladajuće garniture u prethodnom periodu nije palo na pamet da krene u ovaj projekat, iako su na sva zvona pričali kako je primarni i istorijski cilj, koji će se sigurno i ostvariti, plasman u viši rang takmičenja.  Nažalost, izgleda da je u komšijinoj kući bolje biti domaćin nego u svojoj”, ističe Došljak.

Vjerovatno će im, kaže, i za ovaj neuspjeli projekat, kao i za sve, krivi biti odbornici DPS-a, HGI-a, SD-a i SDP-a zbog neodržavanja sjednica Skupština opštine Tivat.

“Odgovornost snose i oni koji čine sastav Odbornika povjerenika, prepoznat po tome što sprovodi sve zamisli predsjednika Opštine. Da su htjeli nešto da urade po pitanju poboljšanja sportske infrastrukture u našem gradu, imali su kad”, kazao je Došljak.

“A što tek reći za sportsko igralište u Donjoj Lastvi?! Nažalost ništa, s obzirom na to da nijesu bili kadri da odrade krajnje finese na ovom objektu, koji je uzgred 95% završen do septembra 2020, pored svih para kojima raspolažu. Kako sam i sam dio bućarskog sporta, moram napomenuti da niti jedan euro iz opštinske kase, u periodu od zadnje nepune dvije godine, nije uložen u otvorene zogove tj. terene, ali ni u jedinu zatvorenu halu koju koriste bućari. Poznato je koliko su nam medalja ovi sportisti donijeli u naš grad, sa raznih međunarodnih takmičenja, koliko samo dugu tradiciju kod nas ima ovaj sport. Treba napomenuti kako će se ovog ljeta na zogovima u Donjoj Lastvi igrati bućarska Olimpijada po 66. put, što je, tradicija kojom se rijetko ko može pohvaliti u nekom drugom gradu”, ističe Došljak.

Prema njegovim riječima, aktuelnoj izvršnoj vlasti, dakle, uz pun budžet sa kojim se hvale a čija operativnost je niska, ne nedostaje ni pregršt obećavajućih ideja, ono ključno što svakako nedostaje je realizacija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve