Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Đurović, Bečić i Milačić nijesu uputili izvinjenje Gardaševiću: Cetinje neće zaboraviti fukarluk vlasti!

Bečić, Milačić i Đurović su dokazali, na primjeru napada na Ivana Gardaševića, koliko su nedorasli i nedostojni funkcija koje obavljaju

U srijedu se dogodio incident na podgoričkom aerodromu kada je predsjednik DNP-a i poslanik Milan Knežević sa pratiocem napao Cetinjanina Ivana Gardaševića,  nakon verbalne prepirke. Ali u prvim satima nakon incidenta u medije je plasirana priča da je “vječno ugroženi Srbin” Knežević verbalno i fizički napadnut, što je on iskoristio da prijavi napad.

Nekoliko sati nakon incidenta Knežević je i dalje igrao ulogu žrtve, ali je preokret došao kada je Osnovni sud oslobodio Gardaševića u noći između srijede i četvrtka. Kasnije tokom dana isplivao je video snimak na osnovu kojeg je postalo jasno ko je stvarni agresor – Kneževićevo obezbjeđenje. I dalje je nekoliko nepoznanica oko cijelog slučaja, jer je ostalo nejasno što je Kneževića i njegovu pratnju toliko naljutio da prilično ljutito krenu prema trojici građana. Na mrežama se čak komentariše da je Knežević možda frustiran neuspjehom fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu u Kataru. Ma šta bilo, Knežević je pogriješio i duguje izvinjenje prvo trojici građana, ali i ukupnoj javnosti.

U prvim satima stigle su brojne reakcije političara. Funkcioner pokreta 21. maj Aleksandar Saša Zeković je osudio napad na Kneževića, ali je isto tako uputio i izvinjenje kada je saznao i dobio više informacija o cijelom slučaju. Izvinjenje Zekovića je za pohvalu, ali isto tako može da nauči da nije važno biti prvi koji će osuditi napad, već je bitno da se javnost informiše objektivno.

U osudu navodnog napada na Kneževića javili su se lider Demokrata Aleksa Bečić, ministar ekonomskog razvoja Goran Đurović i poslanik Marko Milačić.

U tvit podršci Bečić je naveo da “političke i ideološke razlike ne smiju izazvati nasilje bilo koje vrste”, a Đurović je poručio da “bilo koji vid nasilja neće riješiti ništa”, do Milačića koji je sramno okarakterisao “da je napad na Milana Kneževića napad na cijelu Crnu Goru”. I nakon što je objavljen snimak i cijela Crna Gora vidjela šta se desilo, njih trojica su zaćutali.

Tim ćutanjem, a nakon onoga što se vidjelo, Bečić, Đurović i Milačić samo afirmišu vrlo opasnu pojavu, a to je da političari imaju pravo da napadaju građane, pa čak i da i nakon toga lažno prijavljuju napad! Vrlo opasna pojava.

Ćutanjem neće zaustaviti priču jer su  građani već odlično razumjeli šta se desilo i s razlogom se pitaju šta bi tek bilo da nije postojao video nadzor i da sudija u Osnovnom sudu nije profesionalno postupio. Dakle, verbalna podrška i nakon toga ćutanje koje su promovisali Bečić, Đurović i Milačić ostaće upamćena i biti primjer koliko nam je politička elita nedorasla bilo kakvog ozbiljnog posla.

Sve se to radi zbog jeftinih političkih poena koje samo mogu dobiti od onih čiji je intelektualna i politička pismenost na niskom nivou.

Upravo grupa građana Cetinja je saopštila da se neće zaboraviti fukarluk vlasti povodom slučaja Ivana Gardaševića.

-Niti ćemo se puštiti niti ćemo zaboraviti sinoćnji fukarluk vlasti. Hapšenje našega sugrađanina Gardaševića – ni kriva ni dužna, uprkos kamerama koje o tome svjedoče – pokazuje stanje u kojem se nalazi naše sudstvo i tužilaštvo koje poltronski izvršava zadatke od strane ruskih agenata, kriminalaca i terorista koji upravljaju crnogorskim sektorima bezbjednosti. Ali neka se ne varaju ni poltroni ni nalogodavci – mi odustat nećemo! Jer ako nama nema mira od njih, ni oni mira od nas imat neće! Neka ne zaborave – časne sudije i tužioci zadnja su institucionalna linija odbrane – navodi se u saopštenju grupe građana Cetinja.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

13 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Andjela
11.12.2022-08:29 08:29

Fukara,sto drugo ocekivati Milacic, Becic uhvati se i Djurovic u ovo kolo!! Dupli arsini!

Bellarina
11.12.2022-09:27 09:27

Pi, zastiđe za čovječanstvo a ne za Crnu Goru. Pi, svaštočinje!

Life
11.12.2022-09:28 09:28

Ne sjekirati se… Ne treba izvinjenje od ružnih i nasilnika… Pa to je incident pokazao… Kad se basilnik uhvati da je lagao, ili laže još više ili pobjegne u mišju rupu…

Mahmut
11.12.2022-09:29 09:29

Sva trojica ista partija -politika-samo drugo ime -slicni ka jaje jajetu nema razlike !! Cetnicima je najzdravija hrana i pice – LAZ I PODVALA  -! Hvala bogu pa se rodijo -Milatovic da ove Nacionaliste Cetnicke pocera na smjetliste dje im je i mjesto !!

ZAGA
11.12.2022-10:11 10:11

I OVI HOĆE DA VLADAJU CRNOM GOROM???

Milosbd
11.12.2022-11:13 11:13

Oni vec vladaju. Kakav narod takva vlast

COL
11.12.2022-12:28 12:28

Isto je tako žrtva, do pojave snimka, bio i oni ,,nezavisni novinar” Sejo. Isto je jednu izjavu dava za javnost, a drugu pred istražnim organima, isto su podršku dobili od svih političkih struktura i isto je ,, nezavisni tužilac,, reagovao. Kad su uvaćeni u laži i sejo i pipun su ćutali ka zaliveni i sa njimani njihovi uslužni pljuvači po nevinim građanima.

KLEMENTINA
11.12.2022-13:09 13:09

Da bi nešto uradio ljucki moraš biti čoek a ovo su POTIRAČE,

Bot
11.12.2022-14:32 14:32

Ova trojica bi trebali da na sred Cetinja na sred Obilića poljane naprave svekoliki sabor Srba za povraćaj Svetosavlja u Cetinje Srpski grad. Da dovedu desničare iz cijeloga svijeta i proslavljaju srpskim pjesmama i srpskim kolima, zajedno sa Cetinjanima.

Micko
11.12.2022-16:25 16:25

Lažno Prijavljivanje, i javno izrečeno da ce nositi oružje od osudjenog teroriste Kneževića nije dovoljna ovoj posrbickih vlasti da ga uhapsi, od Becica i Milacica ne moze se drugo ni ocekivati, nesoji!

Cuca
11.12.2022-18:27 18:27

Koji balvan od Djurovića i njegova konstatacija “Da dijalog i mir nemaju alterenativu”.
O čemu ovaj dripac svetosavski i neznaveni priča:
Zna li ovaj kvazi ministar o čemu se uopšte radi prije nego je izgovorijo ovu bljuvotinju.

Tara
11.12.2022-21:08 21:08

To su lazovi-srbijanski neo-nacisti..antidrzavnici i Ustavni-pucisti..Ne moze gore.. Sta se od njih moze bolje ocekivati?

Tara
13.12.2022-17:29 17:29

Ova trojka je prava fukara..dje oni dodjose da upravljaju CG??

Politika je kriva..