Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Đurašković: Što je sledeće u režiji koalicije SPC-URA

''Da li je u toku istorijska otimačina državne imovine?''

Potpisivanje temeljnog ugovora sa SPC a potpuno ignorisanje CPC i prava pravoslavnih Crnogoraca je jasna potvrda puta kojim ide Vlada CG i njene “patriote” iz URA, kazao je Nikola Đurašković, potpredsjednik SDP-a.

“Tajno, netransparentno, bez bilo kakvog uvida i stava javnosti pripremljen je temeljni ugovor sa SPC kreiran na bazi Zakona o vjeroispovjesti kojim je URA pokušala da izbriše CPC i pravo pravoslavnih Crnogoraca na svoju crkvu”, ističe Đurašković.

Javnost, dodaje on, ima pravo i mora da zna da li se na ovaj način kulturno blago Crne Gore, crnogorske crkve i manastiri, tajno predaju SPC, odnosno drugoj državi.

“Valjda Ura kao dio vlasti ne mora o ovom dokumentu da se informiše iz javnosti ili je pak istina da je temeljni ugovor pisan u Beogradu u sjedištu SPC?! Da li je u toku istorijska otimačina državne imovine? Zakon o vjeroispovjesti, izmjene kriterijuma za sticanje crnogorskog državljanstva, te namjera brisanja naše dijaspore iz biračkog spiska samo su dio primjera “snažne odbrane nacionalnih interesa” GP URA. Očigledno je da se zakoni pišu u SPC a sami ugovor sa SPC u Beogradu. Ništa čudno kada su to adrese na kojima se odlučuje i postupa po agendi “srpskog sveta”. Pitamo se što je sledeće u režiji koalicije SPC-URA?!”, zaključuje Đurašković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve