Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: U Crnoj Gori je na sceni politički revanšizam

''Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete''

Nekadašnji predsjednik države, Vlade i Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ocijenio je u intervjuu za Antenu M da je u Crnoj Gori na sceni politički revanšizam kao nova stranica tradicije crnogorskih osveta.

”Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj gori nastaviti! Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisjetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina”, kazao je Đukanović.

Ko to ne zna, ističe on, taj ne razumije kako je opasno kada jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam.

”Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svijest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete. Onaj ko radi ovo što sada radi, taj ne shvata da je već otpočeo novu stranicu crnogorskih osveta. I jako griješi ako u onim lisicama nad kojima likuje, na rukama drugih ljudi, ne prepoznaje svoje lisice sjutra”, poručio je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikadviše1918
23.04.2024-18:08 18:08

Mi već na sledećim izborima vidimo sledećeg nosioca liste DPS i milo nam je zbog toga. Jedini čovjek koji se može nositi sa ovom četničkom bolumentom i koji se do skoro nosio sa njima. Doduše, čovjek koji im je podario toliko toga, koji je putovao sa njima pogotovo sa pok. Sotonom, gradio velelepne hramove po CG, ne praveći nijednu crnogorsku posebno od 2006.godine. Čovjek koji je morao opomenuti svoje najbliže, kumove, prijatelje, da što manje kradu, a da se što više bave izgradnjom CG institucija, na kraju ni jedno ni drugo od toga. Da li će ikome biti jasno postavljanje… Pročitaj više »