Nedjelja, 16 Juna, 2024
Rubrika:

Đukanović: Partije većine učiniće sve da Vlada opstane

Vlada nema jasne prioritete razvoja, plan djelovanja i principe preko kojih nikad ne bi prešla, smatra Đukanović. Bez obzira na to, dodaje, čini sve da se održi na vlasti.

Partije većine učiniće sve da Vlada opstane, bez obzira na nefunkcionalnost sistema i eventualnu štetu koju on može nanijeti državi i njenim interesima, ocijenila je za Gradsku RTV politikološkinja Nikoleta Đukanović. Smatra da će vlast prebroditi i trenutnu krizu kada je riječ o glasanju za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici

Vlada nema jasne prioritete razvoja, plan djelovanja i principe preko kojih nikad ne bi prešla, smatra Đukanović. Bez obzira na to, dodaje, čini sve da se održi na vlasti.

“Ovu priliku da budu u Vladi su čekali toliko dugo godina, a čak su je 2020. nekako propustili i vjerujem da su spremni da, bez ikakvih principa, ostanu u Vladi. Bez obzira na eventualnu štetu koju to može nanijeti i Crnoj Gori i njenim interesima, a čak možda i biračkom tijelu te političke partije“, objašnjava Đuknović.

Komentarišući izjavu predsjednika parlamenta Andrije Mandića da će ostati u vlasti bez obzira na glasanje o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici, Đukanović vidi kao raskol unutar partija koje čine srpski blok.

“To vidim kao neku vrstu prestanka jedinstva srpskog bloka i vjerujem da će to stvoriti animozitet, posebno od Kneževića prema Mandiću, što znači da je moguće da očekujemo prestrukturiranje biračkog tijela tih partija, a najviše na račun PES-a“, ističe politikološkinja.

Napominje da inicijativa građana i civilnog sektora o kosponzorisanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici prolazi neopaženo i bez ikakvog odgovora Vlade. Đukanović zaključuje da premijer Milojko Spajić ima mogućnost da obezbijedi većinu čak i ukoliko neka od partija odluči da izađe iz vlasti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve