Petak, 24 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović odlikovao pukovnika Oružanih snaga Austrije Medaljom za zasluge

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je pukovnika Oružanih snaga Republike Austrije Bernda Rota Medaljom za zasluge koja se između ostalog dodjeljuje za izuzetan doprinos unaprijeđenju prijateljstva i saradnje Crne Gore i drugih zemalja

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odlikovao je pukovnika Oružanih snaga Republike Austrije Bernda Rota Medaljom za zasluge koja se između ostalog dodjeljuje za izuzetan doprinos unaprijeđenju prijateljstva i saradnje Crne Gore i drugih zemalja.

Đukanović je ukazao na kvalitet bilateralnih odnosa Crne Gore i Austrije i podsjetio da saradnja Vojske Crne Gore i Oružanih snaga Austrije traje još od 2011. godine tokom koje su realizovane brojne aktivnosti kroz koje su pripadnici Oružanih snaga Austrije prenosili svoja iskustva i dobru praksu iz različitih oblasti što je imalo brojne benefite u procesu reformi Vojske Crne Gore.

„Posebna uloga u tome pripada i pukovniku Berndu Rotu, komadantu 24. bataljona planinske pješadije austrijske vojske“, kazao je Đukanović i dodao da je pukovnik Rot dao značajan doprinos daljem usavršavanju vojnika Vojske Crne Gore.

Đukanović je uz zahvalnost za dosadašnju saradnju, kazao da mu je izuzetno drago kada prepozna jedinstven stav podrške za dodjeljivanje ovako visokog priznanja svjedočeći izuzetnim rezultatima, koji su ujedno doprinijeli daljem snaženju veza između Crne Gore i Austrije.

Pukovnik Rot je kazao da je izuzetno počastvovan visokim državnim odlikovanjem ocjenjujući da mu je bilo zadovoljstvo što je bio u prilici da zajedno sa svojim timom i kolegama iz Vojske Crne Gore, kroz saradnju u oblasti odbrane, doprinese daljem unaprijeđenju odnosa dvije prijateljske zemlje.

Na sastanku kojem su prisustvovali i ambasador Republike Austrije u Crnoj Gori Karl Miler, zamjenik izaslanika odbrane Heinz Trenk, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević, iskazano je opredjeljenje za dalji nastavak uspješne saradnje u cilju snaženja kapaciteta odbrane i ukupnih veza između dvije zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve