Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Dovršiti proces reforme DPS-a, odbijen napad velikosrpskog nacionalizma, aktuelna Vlada 4. februara prošlost

Đukanović je kazao na sjednici odbora DPS Glavnog grada da je potrebno dovršiti proces reforme partije kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bi pokazali da su razumjeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta prošle godine

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović kazao je na sjednici odbora DPS Glavnog grada da je potrebno dovršiti proces reforme partije kako bi se uspješno suočili sa izazovima koje partiju čekaju u narednom periodu i kako bi pokazali da su razumjeli poruku koju su im birači poslali na izborima 30. avgusta prošle godine.

Upravo će, kako je Đukanović istakao, od uspješnosti posla koji je potrebno obaviti u DPS-u, zavisiti i brzina kojom će se partija vraćati u poziciju društveno-političke relevantnosti u kakvoj su bili do 30. avgusta 2020. godine.

“Politika DPS-a je prije svega politika kontinuiranih reformi, te moramo pokazati kako smo razumjeli poruku birača sa izbora kako bismo nastavili da širimo i učvršćujemo povjerenje sa građanima, a to se radi jedino direktnim i neposrednim kontaktom sa biračima”, navodi Đukanović.

On je dodao da je izvjesno da će ova Vlada 4. februara postati prošlost.

Naglasio je da mogu biti ponosni na doprinos koji je u prethodnih 18 mjeseci DPS dao na polju demokratskog razvoja društva, te da su uspjeli da odbiju napad velikosrpskog nacionalizma i sve vrijeme, i iz opozicije, na adekvatan način vode računa o državnim interesima.

Predsjednik Odbora Časlav Vešović upoznao je prisutne sa aktuelnim partijskim aktivnostima u Odboru DPS Glavnog grada te predstavio tekuće aktivnosti u dijelu reevidencije članstva i snaženja partijske infrastrukture na lokalnom nivou. Vešović je takođe je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji i prioritetnim obavezama koje se nalaze pred Odborom DPS Glavnog grada u narednom periodu.

Na sjednici je konstatovano da partijska reforma ima zadovoljavajuću dinamikum, ali da je od izuzetne važnosti da ovaj proces bude završen na temeljan i kvalitetan način.

Takođe, konstatovano je zadovoljstvo rezultatima koji su ostvareni na nivou Glavnog grada u prethodne četiri godine što je najbolja legitimacija za predstojeći izborni ciklus u Podgorici.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cicvara
28.01.2022-11:35 11:35

Aktuelno ispravku ispravite 30. avgusta prošle godine ——stavite predprosle godine !! havala! Ostalo sve kako je receno tacno i da cemo oslobodit CG od Okupatora!

B.Zekovic
28.01.2022-12:50 12:50

DPS je davno izgubio svaku komuikaciju sa gradjanima. Ta partija je smatrala da ima clanstvo, prebrojavajuci clanske karte, a da su imali iskusno vodjstvo znali bi da to ne znaci mnogho. Na primjer, u slucaju LSCG, bile su na vrece clanskih karata(desetine hiljada), a tokom stvarne provjere, pokazalo se da ih npr u Podgorici ima 50-ak. U DPS su godinama radili i danas postoje aktivisti i funkcioneri, koji su sve cinili tako da odbijaju gradjane od DPS-a i tako prakticno otudjivali sebe od birackog tijela Crne Gore. Meta neprijatnog djelovanja rukovodstva i aktivista DPS-a najcesce su bili razumni, dobronamjerni gradjani… Pročitaj više »